RSS Feed

Legea Lustratiei, dupa 20 de ani

Posted on

 Ar fi fost ideal ca această lege sa fie promulgată înca de pe la începutul anilor 1990. Din păcate, peste două decenii au fost suficiente ca să reprezinte un dezinteres pentru România de astăzi. Poate că blestemul foştilor şcoliţi ai partidului comunist nu ne-ar mai fi urmărit până astăzi. Observaţi că am scris partidul comunist cu literă mică. Nici nu merită altfel.

Cu toate acestea, Legea Lustraţiei loveşte în plin fantome ale trecutului care încă mai bântuie prin fruntea anumitor structuri de conducere, primării, consilii judeţene, orăşeneşti, etc. Vom vedea în ce măsură va mai avea această lege efect. Cert este că întârzierea promulgării ei până acum a creat mari deservicii dezvoltării României şi structurile mari de interese au lovit în viaţa noastră, a tuturor.

După 20 de ani, Iliescu nici usturoi nu a mâncat şi nici gura nu-i miroase. Nici lui şi nici celorlalţi care la revolta populară din decembrie 1989 au ştiut să acapareze puterea şi să o folosească în ajutorul eşalonului doi comunist. Un eşalon nenorocit care a creat mari lacune în arc peste timp în sistemul economic românesc.

În plină criză economică, posibil politică, în România, Legea Lustraţiei aproape că şi-a pierdut identitatea. Depinde cum şi când va fi ea aplicată.

Reclame

About melicovici

Scriitor rebel din Targoviste stabilit în Italia, non conformist, popular și foarte pasionat de scris și socializare.

3 responses

  1. Bine ai venit pe WordPress.

    Apreciază

  2. O parte din ei nici nu mai sunt iar averile, secretele au trecut la altii, o parte din ei sunt retrasi cu averile si secretele lor iar o alta categorie isi folosesc averile si secretele ca sa traga spuza de pe spinarea restului.

    Apreciază

  3. Mersi, ma descurc cam greu, probabil ca o sa mai incerc vreo 50 de template insa cred ca tot la asta ma opresc.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat asta: