RSS Feed

Moartea lui Jean Constantin. Scurt remember.

Posted on

Copilăria multora dintre noi a fost marcată la un moment dat şi de filmele acesteia. Într-unul dintre ele, Jean Constantin ( foto alăturat), alias Ismail din pelicula TOATE PÂNZELE SUS ne aducea mai mereu zâmbetul pe buze. Originalitatea marelui actor, care nu şi-a părăsit niciodată oraşul de origine, Constanţa,   a făcut ca filmele unde a jucat roluri memorabile să devină de neuitat şi prin prestaţia lui de adevărat profesionist.

 Jean Constantin a murit în propria casă la vârsta de 81 de ani, fiind găsit deja fără suflare, astăzi, 26 mai 2010. Era întins pe pat, aşteptând parcă un nou rol, de astă dată rolul omului care pleacă spre o eternitate pe care o resimţea tot mai mult în ultimul timp.

Nu mai are rost să reamintesc eu nenumăratele filme sau piese de teatru în care a jucat, o vor face alţii, care au şi pregătirea necesară şi dreptul mai mult decât mine. Pot doar să îl regret, să îmi amintesc şi să vă invit să urmărim împreună un clip Youtube de numai un minut în care Ismail bate tot cu polonicul ( Imagini din serialul de mare succes Toate pânzele sus).

Dumnezeu să-L odihnească în pace!

Reclame

About melicovici

Scriitor rebel din Targoviste stabilit în Italia, non conformist, popular și foarte pasionat de scris și socializare.

2 responses

  1. Înainte să ajung la postarea ta, colegul de apartament a bătut la ușa camerei și a zis cu o întristare de copil: „A murit Ismail!”: A adus multe zâmbete pe parcursul copilăriei mele. Dumnezeu să îl ierte!

    Apreciază

  2. Pingback: Primul PA… « Cristian Dima

%d blogeri au apreciat asta: