RSS Feed

Un radio vechi poate mai bun decat orice

Posted on

Păi, acuma nu că aş fi nostalgic după vechituri însă chiar aşa cred că stă treaba. Poţi şti ce se întâmplă în oraşul tău sau în restul lumii doar reglând aparatul de radio oriunde ai fi. În casă ori maşină ori pe stradă ori la iarbă verde…etc…etc. Adicătelea nu mai trebuie să fâţâi telecomanda ca la tv. Eşti acasă, îţi faci treaba şi asculţi, măcar aşa în surdină. Eşti la iarbă verde, mănânci sau prepari grătarul liniştit.

Acuma să nu îmi spună cineva că orice celular poate avea inclus în el un radio. E ok, însă dacă vrei să fii tu cu tine, e important să nu te streseze cineva la telefon. Un aparat de radio îţi poate „spune” atâtea lucruri. Poţi face ordine în casă sau găti cu aparatul de radio pornit fără griji. Poţi să îţi vezi de jobul tău în foarte multe cazuri parcă mai bine cu un radio instalat într-un colţ discret şi pornit în surdină.

Ba, poţi să faci chiar şi o mică ” afacere” cu un radio aşa cum am făcut eu acum ceva vreme. Am cumpărat unul de la un magazin ” 38″, adică din ăla cu reducere cu numai 4 ron! Greu de crezut, nu-i aşa? Seamănă cu ăsta din fotografia alăturată. Chilipir! Şi, pe cinstea mea, cu toate cele peste 70 de canale pe care le am în grila reţelei de cablu tv, tot la radio al meu  mă opresc. Tot ăsta cântă şi vorbeşte în legea lui, fără să îmi distragă atenţia vreun pic. Nu mai trebuie nici să întorci caseta, îl laşi acolo să trăncăne uşor.

Mare minune invenţia asta! Nici măcar nu te radiază. Doar îţi devine cel mai bun prieten în orice ipostază te-ai afla sau oriunde te duci. Iţi bei cafeaua dimineaţa liniştit iar dacă te duci prin parc e suficient să îţi iei unul micuţ şi să-ţi îndeşi căştile în urechi. Despre un radio sunt multe de spus, cu atât mai mult cu cât acesta a fost primul mijloc de comunicare în masă prin eter…

Vorba unuia, ce bine e să fii uneori ” în aer”.

Reclame

About melicovici

Scriitor rebel din Targoviste stabilit în Italia, non conformist, popular și foarte pasionat de scris și socializare.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: