Flux RSS

S-a lansat si a doua mea carte: NOAPTEA DESTINELOR. IMAGINI.

Posted on


Joi, 10 iunie, chiar în ziua când am împlinit de acum 43 de ani, al doilea roman al meu, intitulat Noaptea Destinelor, a fost lansat la Biblioteca Judeteţeană Ion Heliade Rădulescu din Târgovişte ( eu eram cel în cămaşă portocalie, întâmplarea, ce să-i faci, a fost cadou primit de la prietena mea). Ca întotdeauna, instituţia cărţilor a fost o gazdă extrem de primitoare prin directorul Carmen Vădan şi inimosul colectiv. Noaptea Destinelor a fost corectată şi publicată de Editura Bibliotheca din Târgovişte, al cărui director este distinsul profesor Mihai Stan, totodată şi preşedinte al Societăţii Scriitorilor Dâmboviţeni ( foto 1, al doilea din dreapta). Cu această ocazie îi mulţumesc domnului Mihai Stan pentru aportul benefic adus la realizarea în bune condiţii a volumului Noaptea Destinelor, al cărui autor sunt. Domnia sa a vorbit în faţa auditoriului despre mine într-un fel care mă onorează şi nu pot decât să mă înclin în faţa unui om care face eforturi lăudabile ca să promoveze cultura în oraş dar şi în întreaga ţară prin revista literară Litere  şi prin alte modalităţi care ţin de pasiune şi de iubire faţă de proză şi poezie. Dealtfel, în Colecţia Proză Contemporană, unde va apărea de acum înainte şi numele meu, se înscriu nume grele ale culturii dâmboviţene şi naţionale dar şi de peste hotare.

Recenzia cărţii a fost realizată de maestrul George Toma Veseliu cu aceeaşi verticalitate binecunoscută. Recunosc faptul că i-am forţat puţin timpul, ducându-i cartea pentru lecturare relativ târziu dar sper să mă ierte pentru acest lucru. Domnia sa a divulgat unul din elementele cărţii mele, anume faptul că Cetatea datează din vremea lui Burebista adresându-i-se scriitorului George Coandă, prezent şi el la eveniment: ” fii atent George că Melicovici dărâmă tot ce ai scris tu”.

A mai fost prezent şi domnul Mircea Niţă ( foto 2 stânga în picioare), directorul noului Centru Cultural Dâmboviţa care a spus că deşi este tot ca mine din Moreni, şi adoptat de Târgovişte, drumurile noastre s-au intersectat relativ târziu. Cu un umor de bun simţ prof. Mihai Stan a făcut aluzie glumind la faptul că suntem amândoi din Moreni ( eu şi dl. Mircea Niţă, n.a.) şi am invadat Târgoviştea prin remarca ” E o conspiraţie”.

Nu a lipsit nici preşedintele ONG Asociaţia Katharsis, Gheorghe Niţă, care a pus umărul la realizarea unui act caritabil pertru doi copii care nu pot să meargă sau să vorbească şi ai căror părinţi au fost în sală.

Dealtfel, evenimentul a fost mediatizat prin câteva televiziuni şi reprezentanţi ai radioului ori presei scrise. Nu a lipsit de la această lansare nici distinsul Vali Niţu, directorul ziarului Impact Dâmboviţean care promovează în paginile prestigioasei publicaţii autori dâmboviţeni şi nu numai în permanenţă. A absentat de la eveniment prof. Lucian Grigorescu din motive obiective dar a recurs la un gest care m-a emoţionat trimiţând o scrisoare care a fost citită în faţa auditoriului şi care de asemenea m-a făcut să mă simt onorat.

O altă lansare a cărţii mele va avea loc de această dată la SST ( Societatea Scriitorilor Dâmboviţeni) pe data de 26 iunie, prof. Mihai Stan afirmând că de acum, având două cărţi publicate, îndeplinesc criteriile pentru a accede ca membru într-o Societate a Scriitorilor Târgovişteni care e chiar naţională, nu numai judeţeană, la lansarea cărţii mele fiind prezenţi vreo 12 scriitori din judeţ, din ţară dar şi de peste hotare.

Eu m-am cam pierdut pe final, când am luat cuvântul, dar cine mă cunoaşte ştie ce înseamnă să vorbeşti în faţa unui asemenea auditoriu format din oameni de înaltă ţinută.

Deci, am publicat până în prezent, două romane: Ecouri din Sodoma şi Gomora şi Noaptea Destinelor. Ce va urma? Păi, dincolo de ambiţia mea de a crea un scurt metraj după Noaptea Destinelor, în câteva luni, se înscrie dorinţa de a scrie cu mare atenţie şi răbdare al treilea roman al meu, care se doreşte a fi un apogeu al carierei mele de scriitor. E mult însă de muncă, şi poate dura timp îndelungat până când o voi publica, câteva luni, un an, doi, nu ştiu…Este un roman cu un subiect fabulos şi vreau să scriu cu maximă răbdare şi atenţie.

Până atunci, vă invit să citiţi Noaptea Destinelor. Un roman care cuprinde o poveste de dragoste, reală, pornită de la o simplă discuţie pe messenger şi promovează simplu patrimoniul istoric inestimabil ale Târgoviştei, parţial. Şi nu uitaţi că această carte are şi un scop caritabil, despre care am vorbit mai sus.

About melicovici

Scriitor rebel din Targoviste stabilit în Italia, non conformist, popular și foarte pasionat de scris și socializare.

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: