Cum inteleg eu o relatie cu cineva

Voi incerca sa nu plictisesc cu acest mesaj blog cumva inedit. Zilele acestea am meditat mai mult, intre alte probleme, la cum cred ca ar trebui sa fie o relatie cu cel sau cea pe care o( il ) iubesti.
In primul rand consider ca o relatie de prietenie nu poate exista la nesfarsit intre un barbat si o femeie. Prietenia trebuie sa asiste sentimentele reale, ca dovada a iubirii purtate, traim intr-un secol si o epoca in care vorbele goale nu prea mai au relevanta. Inimile se leaga la scanteia binecunoscuta prima data, deseori, insa focul se stinge si mai des cu repeziciune, bineinteles ca exista si exceptii.

Pentru mine, o relatie adevarata este cea inainte de toate PSIHOLOGICA. Pe aceasta nimeni nu o poate destrama cu usurinta sau chiar deloc.
In al doilea rand, dragostea nu trebuie sa fie conditionata, caci ar insemna sa fie o dependenta daunatoare fata de persoana dorita. Iubesti pe cineva si-i respecti deciziile iar unde nu esti de acord, comunici.
Si am ajuns la al treilea rand unde comunicarea este esentiala in majoritatea cazurilor unei relatii
( psihice, sexuale, de fapt, un drum impreuna care tot foarte des incepe fara sa iti dai seama). Discuti si respecti pe cineva fiindca e nevoie de intelegere si pentru ca exista afectiune, daca si cel mai simplu lucru este facut din obligatie pentru celalalt, aia nu mai e relatie de niciun fel, ci un contract in alb, numit COMPROMIS care lungeste o boala lunga cu moarte sigura ce nu duce nicaieri.
In al patrulea rand, nu cred ca e ceva util sa tratezi nici macar cu gandul o relatie ca pe o lupta de care pe care, adica sa fie unul din cei doi mai destept decat celalalt ca asa vrea el sa conduca psihic relatia ca sa ce?
In al cincilea rand, nu dai bir cu fugitii cand cineva are nevoie macar de o vorba buna, sau incerci cumva sa arati ca sincer iti pasa si nu ca sa obtii activitate sexuala sau dominatie psihologica.

Vrei sa vorbesti sau sa discuti cu cineva doar pentru ca iti face placere si ai nevoie sa auzi sau sa vezi sau sa simti cumva persoana iubita si nu pentru ca vezi Doamne asa e normal si gata, trebuiesc respectate cu de-a sila anumite reguli nescrise de genul ” am un prieten, partener, sot ( prietena, sotie, partenera) si gata, sunt si eu in randul lumii”.
In alta ordine de idei, o relatie adevarata este pentru mine cea in care iti lipseste celalalt si respiri fericire cand e langa tine, trebuie sa cauti dragostea si sa astepti zilnic sa vina, oferind-o tu insuti ( insati) din suflet.
Ca sa concluzionez cumva, intr-o relatie autentica si trainica de dragoste, nimic nu ar trebui dupa mine sa vina conditionat, pentru ca timpul rezolva si Dumnezeu uneste destinele.

La final, as vrea sa spun ca ideal ar fi sa nu depindem de cineva niciodata decat sentimental, nicidecum material sau sexual. Fiecare dintre noi are o energie pozitiva care se poate rasfrange in foarte bine asupra propriului destin daca stie sa si-o canalizeze cu cerebralitate. Strangi din dinti, privesti cerul, inclestezi pumnii si in tine iti repeti continuu ca poti face oricand ce pot face si altii si tu crezi ca nu ai sansa sa reusesti. Paradoxal, exista situatii in care cel care aduna averi incomensurabile nu este fericit fiindca habar nu are sa iubeasca sau sa creasca un copil ori sa mangaie o pisica. Se cheama ca fericirea este relativa si nu se masoara decat temporar in bani care sunt un mijloc si nu un scop in sine.

Desigur, e aiurea sa ai ghinionul sa traiesti si cu ceva lipsuri, chiar nu este recomandat caci foamea trece prin stomac. Insa in relatia dintre un barbat si o femeie cred ca totul e posibil atunci cand se insenineaza numai pentru simplul fapt ca se pot bucura de cateva cuvinte schimbate. Saracia nedorita intr-un cuplu este trecatoare, daca cei doi doresc sa realizeze ceva impreuna.Cand se privesc in ochi la ceas de seara si fac bilantul ultimelor sperante, atunci cred ca trebuie sa isi dea mainile reciproc, sa si le stranga cu putere si sa fie convinsi ca mai devreme sau mai tarziu, DRAGOSTEA invinge totul.

Fiecare dintre noi avem o forta pe care poate nu ne-o cunoastem inca. Este forta de a sti sa purtam cu mandrie macar temporar, ZDRENTELE VIETII caci ” garderoba” pe care o putem avea in urma luptei continue ca sa reusim in existenta va fi intr-un final mai de efect si o femeie intr-o relatie adevarata cu un barbat, vor alcatui totdeauna impreuna un „bulgare” care se va rostogoli in avantajul amandorura, mai devreme sau mai tarziu.

Sa atacam putin si subiectul unui cuplu care are de toate. Ei bine, daca nu au DRAGOSTE RECIPROCA bazata pe sentimente si nu pe INTERES, isi pot ” falimenta” propriul destin.
Eu sunt barbat, iar acum si astazi, hic et nunc, stiu ca o femeie trebuie protejata. Dar nu ca sa o ai in pat cat mai repede ci ca sa o ajuti macar indirect sa inteleaga faptul ca o iubesti pentru ce este si nu pentru altceva. Astfel, putem oferi din puterea noastra unui suflet si mai ales unei inimi care va sti sa bata negresit in timp si spatiu fiindca ai stiut inainte de toate SA O RESPECTI si nu doar sa o doresti cand ai NUMAI TU NEVOIE. Un act sexual face multe, dar o IMBRATISARE SINCERA darama muntii.

11 gânduri despre „Cum inteleg eu o relatie cu cineva

  1. Citeam undeva zilele astea un articol foarte drăguţ unde cineva spunea, printre altele, ca „bărbaţii încă doresc să fie protectori cu femeile, dar femeile nu mai au nevoie de protecţia lor”. Cumva, societatea şi-a extins tentaculele şi au permis femeilor să devină independente, însă, chiar şi aşa, nu a reuşit să „anihileze” nevoia de dragoste a oamenilor. Pentru că, dincolo de orice piedică, „unde dragoste nu e, chiar nimic nu e”…

    Apreciază

  2. Ce scriu eu nu stiu daca este relatia ideala. Stiu doar ca asa este normal si civilizat pentru oameni care doresc sa realizeze ceva cu cineva si amandoi stiu sa puna in valoare ce are mai frumos celalalt, tolerandu-l si intelegandu-l totodata.

    Apreciază

  3. Suntem cu totii parti ale aceluiasi intreg. Exista iubire adevarata. Nu e adevarat ca, pe masura ce timpul trece ,iubirea se transforma in prietenie ci dimpotriva , iubirea se dezvolta , creste , se imbogateste , capata noi valente. Ajungi la un moment dat chiar sa nu ai nevoie de cuvinte pentru ca pur si simplu stii , simti ce gandeste cel de langa tine. Ajungi sa dai raspunsuri fara sa mai astepti intrebarea pentru ca ai simtit-o inainte de a fi rostita. Iubirea , da , inseamna sa dai fara sa ceri nimic in schimb pentru ca stii ca vei primi. Si daca nu primesti , nu te doare pentru ca stii , esti constient ca nu se poate atunci. iubirea nu e o moneda de schimb ieftina. Dragostea nu e un troc. Cand iubesti , iubesti si calitatile si defectele , nu incerci sa schimbi , incerci doar sa completezi pentru ca astfel te intregesti pe tine. Iubirea e mai mult decat a face copii sau avere. iubirea e mai mult , infinit mai mult decat convietuire. Inseamna daruire , inseamna sa nu poti trai fara celalalt , inseamna sa intelegi , sa accepti , sa iubesti pana si ridurile de pe fata cuiva , sa-l iubesti neconditionat si fericirea ta sa existe doar atunci cand il vezi pe celalalt fericit. Iubirea inseamna contopire , fara rezerve ,fara cantar , fara masura . Si daca amandoi gandesc la fel , ce ti-ai putea dori mai mult de la viata?

    Apreciază

  4. Iubirea ne inobileaza, ne da aripi si tot ea ne poate distruge … este foarte greu sa construiesti o relatie adevarata dar este si mai greu sa o faci sa dainuiasca peste timp , pentru ca traim intr-o lume in care goana dupa diferite avantaje ne incetoseaza mintea , ne distruge sufletele ne face sa pierdem adevaratele valori…cand vad si simt oameni care se iubesc cu adevarat nu pot decat sa ma bucur pentru ei , sa plec capul in semn de respect si adanca pretuire … pentru ca in esenta suntem suflete care avem nevoie de alte suflete spre implinire .Nu am incercat niciodata sa inteleg sau mai mult sa caut raspunsuri despre cum vad eu o relatie perfecta , fiecare dintre noi traim , gandim si simtim diferit , ceea ce pot sa fac este sa ma bucur de iubire in fiecare minut al existentei mele ca si cum ar fi ultimul …

    Apreciază

  5. Ale, asa este, trebuie sa ne bucuram de fiecare minut al existentei ca si cum ar fi ultimul. Fara sa vrei, sau poate „provocata” putin de subiectul postarii, ai dat deja un raspuns. Asta inseamna ca l-ai cautat si ca incerci sa intelegi. Dar mai incerci sa o faci si frumos, tocmai pentru ca esti „un suflet ce are nevoie de alte suflete pentru implinirea lui.”

    Apreciază

  6. Nu pot sa fiu de acord cu aceasta afirmatie a ta :”In primul rand consider ca o relatie de prietenie nu poate exista la nesfarsit intre un barbat si o femeie.”…
    Pe parcursul vietii ,iti spun din proprie experienta, prietenia dintre barbat si femeie , poate ramane si strabate timpul cu un succes poate mai mare decat prietenia dintre persoane de acelasi sex. Mi se pare inadecvat sa alaturi expresia „relatie” de sentimentul pur „prietenie” . Apreciez sincer efortul tau de a da sens si continut conceptului de cuplu ideal.

    Apreciază

  7. Speranta: normal ca nu trebuie neaparat sa fii de acord cu tot ce scriu eu. Doar de aceea am si abordat subiectul, ca sa ne lamurim impreuna. Multumesc pentru comentariu, te mai astept cu drag.

    Apreciază

Comentariile sunt închise.