RSS Feed

Premiera film documentar artistic in Romania pe 30 noiembrie 2010 la Targoviste

În data de 30 noiembrie, 2010, la Casa Tineretului din municipiul Targoviste, de la ora 17.30 va avea loc premiera filmului documentar artistic intitulat TARGOVISTE-CETATEA MISTERELOR, mulţumită şi deschiderii şi colaborării excelente cu Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Dâmboviţa alături de Centrul Cultural Dâmboviţean şi Complexul Naţional Muzeal CURTEA DOMNEASCĂ. Mulţumim de asemenea şi sprijinului logistic ( materiale, acces filmare) acordat de Complexul Muzeal, Cons. Judeţean şi Primăriei Târgovişte.

Filmul are o durata de o ora si reuneste atat opiniile unor specialisti in cultura geocivilizaţiilor cât şi istorici cunoscuţi în plan naţional şi internaţional. Printre aceştia se numără istoric şi jurnalist George Coandă, cercetător ştiinţific Gabriela Niţulescu, prof. şi scriitor Vasile Lupaşc, autor al romanului Răstignit între cruci precum şi istoricul Neagu Djuvara.

Filmul conţine şi prezintă câteva elemente de noutate, prin adevăruri care au fost rar spuse sau deloc, controverse şi dezvăluiri despre vechimea cetăţii Târgovişte, elemente de prezentare artistică şi sub formă de documentar a obiectivelor de interes turistic, spiritual, din vechea cetate a Chindiei. Este o premieră pentru oraş şi constituie un eveniment unic în istoria localităţii.

Accesul în sala unde va avea loc premiera se va face numai pe baza invitaţiilor adresate prin metodele specifice atât partenerilor media cât şi unui public atent selectat, inclusiv de specialitate, studenţi, autorităţi locale şi judeţene şi nu numai. Realizatorii încearcă să aducă la eveniment şi câţiva invitaţi de notorietate, de la centru, din rândul oficialilor sau istoricilor.

Regia filmului a fost realizată de prof. Marian Guzi Irimia, scenariul Adrian Melicovici iar muzica de prof. Nicolae Cârstea. Mulţumim pentru participarea d-nei Mădălina Zamfir, ca şi actorului Ştefan Ştefănescu din cadrul Teatrului Municipal Târgovişte.

Echipa de realizatori a filmului intenţionează să realizeze un adevărat eveniment din această premieră de care fiecare târgoviştean şi nu numai să fie mândru şi de asemenea să prezinte filmul în viitorul apropiat la festivalele de profil europene.

Informaţia şi munca de documentare a necesitat studiul a peste 2400 de pagini despre Târgovişte, în domeniul istoriei şi culturii ca şi preluarea a câtorva mii de imagini de material brut.

Filmul TARGOVISTE-CETATEA MISTERELOR este produs de Katharsis Film studio, prin ONG Asociaţia Katharsis.

Reclame

About melicovici

Scriitor rebel din Targoviste stabilit în Italia, non conformist, popular și foarte pasionat de scris și socializare.
%d blogeri au apreciat asta: