RSS Feed

Munca, viata si rasplata

 Se spune ca munca il formeaza pe om. Adevarat. Nu este mai putin adevarat faptul ca tot munca unuia, altuia, daca e facuta cu pasiune si fara pretentii, il lasa rece pe care nu stie sa aprecieze ceea ce face cineva in viata. Se bucura ca merge treaba, el trage foloasele si fraierul tace si munceste continuu, din teama de a nu ramane ori fara loc de munca ori sa nu il supere pe cel care plateste.

Viata e o mare cacialma, deseori. M-am trezit astazi putin mai tarziu ca de obicei si apoi am pornit din nou in toate colturile ca sa imi rezolv problemele. In mare masura am reusit. Echipa cu care lucrez la unul dintre proiectele mele este si ea cu nervii in pioneze si efectiv la pamant. Psihicul intins la maxim. Incordarea imposibil de imaginat. A venit seara si in loc sa ne bucuram ca am terminat un lucru de facut, ne-am trezit obositi, deloc incantati, chiar plictisiti si cu lehamite. Bani putini. Munca foarte multa. Nici macar nu mai visam la vreo rasplata ca urmare a vreunui benefic efect de dupa evenimentul pentru care ne pregatim.

Efectiv nu ne-a venit sa credem ca aproape s-a terminat iuresul din ultimele saptamani. Au fost zile cand am impartit durerea si deznadejea, bucuria si speranta, tristetea si surasul. Oameni plini de pasiune, oameni care au inteles ca a face un film documentar la posibilitatile pe care le-am avut noi, este o lupta ce ar putea parea dramatica in ochii multora. O lupta cu imposibilul. Da, ne-am speriat dragi prieteni ca am INVINS IMPOSIBILUL.

In jurul nostru zambete din pacate deseori dispretuitoare, neincredere si alte lucruri de genul asta care ma scarbesc. Am reusit sa realizam o chestie televizata pe care la inceput o planuisem pentru numai vreo jumatate de ora, poate nici atat.

Ma uit la canalele de profil, la documentarele de pe posturi cu posibilitati insutite fata de cele pe care le-am avut noi. Vedem cum multi rautaciosi si-au schimbat rasul si nu mai este rasul lor iar acum vor sa ne pravalim direct in cap. Indiferent ce efecte si reactii va provoca acest film, ideea si munca si spiritul de sacrificiu pe care l-am adunat din ambitia de a crea ceva inedit, sunt calitatea reala a acestui documentar. Cine stie, poate ca tehnic nu-i o capodopera, poate ca publicul neavizat va casca dupa primul sfert de ora.

Dar cu siguranta cei care stiu ce inseamna o lucrare stiintifica, in stilul celebrului Astaros, care folosea in tehnica de regizare o viziune floral spatiala, vor aprecia si poate avem noroc chiar sa ne spuna macar un cuvant de incurajare pentru as putea spune eroica noastra munca.

Ma uit in ochii colegilor mei si-i vad aproape terminati, tematori, de reactii, de cum vor decurge lucrurile dupa proiectarea de la premiera, dupa multe altele. Avem o responsabilitate imensa, pentru ca doar publicul cunoscator poate da adevaratul verdict.

Si ne e frica. Ne e frica pentru ca am invins imposibilul si nu stim ce va urma. Munca este intotdeauna istovitoare. Viata e ca o loterie, deseori. Iar rasplata…ei bine, dragii mei…rasplata este un lucru pe care cei care lucreaza in cultura, istorie, proza, poate ca l-au uitat de foarte multa vreme. Poate ca de aceea nu mai avem nici noi curajul sa intelegem si mai ales sa ne asteptam la aceasta rasplata. Am incurcat pasiunea cu bucuria si rasplata sufleteasca ne-a adus in ipostaza de a fi saraci, acesta este cuvantul, pentru ca poate prea des am trecut la capitolul ” diverse” propriul nostru stomac. Cred ca ar fi nevoie de o schimbare…

La buna vedere…

Reclame

About melicovici

Scriitor rebel din Targoviste stabilit în Italia, non conformist, popular și foarte pasionat de scris și socializare.

2 responses

 1. Si o sa fie 🙂

  Apreciază

 2. Nu știu ce faceți voi, dar, știi ceva? este atât de important drumul, că , nu prea mai contează restul.
  Da, o spun de experiență. Este total diferit ce am făcut eu.
  Am primit șuturi, după succes, mi s-a întors spatele, despre bani, nici nu vorbesc, am fost tristă, dezamăgită, deznădăjduită..
  Dar după ce lucrurile se așază și privești înlăuntrul tău, e cald și bine!
  Nu roșești, nu te arăți cu degetul.
  Mult noroc!!

  Apreciază

%d blogeri au apreciat asta: