RSS Feed

EXCLUSIVITATE LA „CALD”: prof.dr. George Coanda despre volumul de poezii „COLT DE CER”

Posted on

Cunoscutul istoric si scriitor George Coandă a prefațat volumul de versuri semnat de mine, COLȚ DE CER. Iată ceea ce veți citi și în prefața cărții mele și cel mai probabil alături de alte cronici semnate de alți critici literari în revistele de specialitate.

George Coandă despre volumul COLȚ DE CER:

„Îl știam pe Adrian Melicovici un prozator de talent și nu unul obișnuit ci pragmatic. Nu l-am bănuit de efuziuni lirice. El este de fapt un spirit într-o continuă stare de efervescență, agitație. Și deodată, aflându-mă la sediul Editurii Bibliotheca l-am descoperit surprins și pe post de poet văzându-i volumul de versuri aflat în curs de procesare și deci apariție, COLȚ DE CER. Pentru mine acest volum a fost asemenea unei revelații. Adrian Melicovici mi s-a înfățișat într-un veșmânt liric asigurându-mi o unduire de catifea albastră. Este ca o iubire încătușată în sine dintr-un secret pe care aceeași iubire l-a făcut să și-l deconspire. Și nu o iubire lubrică ci una care intervine într-un moment când lirica românească practicată de tineri poeți pendulează într-un erotism pornografic, într-o orgie sexuală care agresează și oripilează. În această lume a apărut și Adrian Melicovici. O lume unde el este altfel. Glisând între versul clasic, a cărui tehnică o stăpânește cu evidență, Adrian Melicovici oferă o poezie de dragoste cu sensuri profunde, existențiale chiar, cu o metaforizare serenă și cu emoționante incantații lăuntrice, refuzându-și spectacolul epatant gratuit.Ca în acest minunat exemplu: Te-am desenat cu sărutul/ și mângâierile din ultimul vis/ ne-am scăldat în apusul toamnei/la ceasul atingerii, de nedescris/ a căzut aurul frunzelor peste noi/acoperind două inimi într-una singură doar… ( O singură inimă). Sau: Cine are temei să iubească iertarea/crește floare din suflet și o dă către noi/își scaldă în el durerea, chemarea/ca-ntr-o furtuna de lacrimi și ploi…( Povestea ultimilor pași).

Quod erat demonstandum!!!

Nu încerc o predicție. Adrian Melicovici se află la momentul unui debut în arta poetică. Dar este adevărat că mi-a captivat atenția. S-ar putea ca într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat acest autor surprinzător și meteoric să ne mai pună în fața unor surprize lirice așa cum a și făcut-o prin romanele sale. Este un ambițios prin excelenta în sensul benefic al cuvântului. Îmi dau seama însă că mă aflu în fața unei stări creatoare. Pentru că Adrian Melicovici are cu adevărat darul sentimentului poetic.”

Cronică scrisă de prof.dr. George Coandă, membru al UNIUNII SCRIITORILOR DIN ROMANIA. ( prefața volumului de versuri COLȚ DE CER)

Reclame

About melicovici

Scriitor rebel din Targoviste stabilit în Italia, non conformist, popular și foarte pasionat de scris și socializare.

One response

  1. Cine are temei să iubească iertarea/crește floare din suflet și o dă către noi/își scaldă în el durerea, chemarea/ca-ntr-o furtuna de lacrimi și ploi…( Povestea ultimilor pași). Intradevar versurile au efact special pentru sufletul meu . Mutumesc Divinitatii ca exista suflete care creeaza si suflete care se hranesc cu frumusetile creeatorilor . Mult succes Adi Melicovici esti special si vei ramane mereu in sufletul meu .

    Apreciază

%d blogeri au apreciat asta: