Flux RSS

Printre ” Ganduri”, cu poetul CRISTIAN GABRIEL GROMAN

Posted on

534089_4784930070127_798910657_n
Sosite în viețile tuturor, visurile noastre exultă și renasc unul după celălalt în cascadele dorințelor. Un evantai al trăirilor ne cuprinde oriunde ne-am afla și atunci, rostim ” Speranță” sau ne mai învăluie ” Dorul”. Acestea sunt numai două dintre titlurile poemelor poetului târgoviștean Cristian Gabriel Groman despre care facem aici, din  nou și mereu cu plăcere, vorbire.

Apărut prin Editura ”Singur” condusă de Doru Ștefan Dăncuș, ardeleanul tăcut și cu idei ținute mereu la ” cutie”, întru sprijinul tinerelor talente, volumul Gânduri aduce prin simplitatea lui un amestec de iubire și viață, în căutarea deplinătății spirituale dar cu locul drag, de unde ai plecat, mereu în suflet și actualitate.  Patriotismul lui Cristian Gabriel Groman nu este nici superficial și nici umbrit de vreo intenție a preamăririi în fața cuiva. Iubirea de țară și de oameni este armonia unei substituiri a eu-lui existent în fiecare român din Diaspora. Trăiește la Londra dar există mereu în România.

Volumul Gânduri este doar un început de drum lung și frumos dar și concluzia unei existențe dacă nu paralele cu viața de fiecare zi, măcar ca înfiripare a preocupării nu de sine neapărat cât mai ales de ceilalți asemenea lui. Românul Cristian Gabriel Groman știe să iubească, să spere, să sufere și să simtă bucuria pronunției interioare existentă din plin și revărsată în poezia sa.  În martie 2012 la Târgoviște și apoi în Galați, poetul și-a lansat acest volum unde scriitori titrați ori oficialități de rang maxim ( primarul G. Boriga) au ținut nu numai să=i strângă mâna dar și să îi vorbească lui și nouă despre și din aceleași ” Gânduri” care continuă și azi în viețile tuturor, inclusiv a poetului târgoviștean.
156512_4784907829571_485321198_n484844_4708928530136_581888608_n

About melicovici

Scriitor rebel din Targoviste stabilit în Italia, non conformist, popular și foarte pasionat de scris și socializare.

One response

  1. “Înfruntă-ţi trecutul fără regret. Fă faţă prezentului cu încredere. Pregăteşte-te pentru viitor fără teamă. Păstrează încrederea şi scapă de frică. Nu da crezare îndoielilor şi nu te îndoi de convingerile tale. Viaţa este minunată dacă ştii cum să o trăieşti.

    Apreciază

%d blogeri au apreciat: