RSS Feed

Numele meu este viață, fragment de Adrian Melicovici

 

20150121_105559

Citeşte, prietene, oricine ai fi, această postare ca şi cum ai fi scris-o tu. Dacă îţi place şi simţi nevoia vreodată, întoarce-te din nou aici şi mai citeşte o dată. Tot ce am scris mai jos e pentru mine şi pentru tine. Fii VIAŢĂ!

Numele meu este VIAŢĂ. Aceste rânduri nu sunt scrise de mine ci de conştiinţa mea. Am primit-o de la Dumnezeu şi în mine există o nemărginită fericire pentru că există. Am o putere interioară care emană spre tot ce mă reprezintă şi îmi face bine. Sunt EU. În fiecare secundă, mă încred în răsăritul a tot ce poate fi mai bun pentru viaţa mea, pentru mine. Cu fiecare apus, visez în nopţi de taină că sunt chiar eu un nou început. Cred în acest început. Cred în reuşita a tot ce doresc să mi se întâmple. Toate sunt trecătoare, fiecare clipă este adunată în timpul fericirii mele. Oricât mi-ar fi de greu, nu mă mai tem de nimic şi ştiu că mereu voi învinge îndoiala, teama pentru că da, am strâns în altarul sufletului meu tot ce e bun şi vine spre mine şi am respins tot ce mă poate dezechilibra, ca om, pe tărâmul visului real pe care îl trăiesc. Sunt o sclipire a universului şi ştiu că propria mea strălucire va duce lumina existenţei mele spre desăvârşirea vieţii, când voi învăţa să plâng de fericire şi voi râde cu înţelepciune de inutila mea tristeţe. Vreau să mă bucur mereu de fiecare lucru, oricât ar fi de simplu. Vreau să cânt şi să alerg în cea mai frumoasă libertate, vreau să mă învârt cu ochii spre cer, vreau să număr norii şi să-i văd cum aleargă sus, deasupra, de unde vine spre mine încrederea, curajul, siguranţa că voi reuşi să fac tot ce îmi propun. Vreau să mă iubesc pe mine înainte să iubesc ce nu am învăţat cum şi când să mă caute, vreau să zbor aievea spre infinitul universului şi să îmi spun în gând ” de astăzi îmi va fi numai bine. De astăzi am cel mai bun prieten: pe mine. De mâine, voi ierta şi înţelege, dar mă voi gândi la mine, pentru că numai aşa voi putea să atrag încrederea şi iubirea tuturor”.

Din această clipă, fiecare minut care soseşte este un alt început, de mai frumos şi mai bine. Fiecare dimineaţă este farmecul regăsit al unei noi zile, fiecare noapte este prilejul de a continua să visez iar fiecare timp al meu, al vieţii mele, mi-l acord mie înainte de toate, mă ocup de mine, pentru că totul e trecător şi nu vreau să gândesc vreodată că mi-am îndreptat atenţia prea mult în afara propriei mele împliniri.

Eu sunt totul pentru mine. Tu eşti totul pentru tine. Voi sunteţi totul pentru voi. Din acest tot, renasc speranţele noastre. Ele nu au niciodată sfârşit. Nu uit ce nu trebuie să uit. Uit ce trebuie să uit şi îmi poate face rău. Mă bucur de amintirile mele frumoase şi de prezentul permanent al noului început, mă bucur de zilele şi anii care vor veni pentru că voi sorbi din roua timpului tot ce poate fi mai frumos şi mai bun pentru mine.

E uşor să fii fericit ( ă) când ai în tine conştiinţa propriei tale valori. Eu am cea mai mare valoare. Eu sunt OMUL sau FEMEIA acestui pământ, din ţărână născut, pentru a-mi împrăştia în toate zările lumii orice umbră de tristeţe şi pentru a da de ştire că în mine, de azi, de acum, de mâine şi mereu, doar bucuria este darul sufletului meu. Mă voi bucura de mirosul copacilor plouaţi în anotimpurile universului, mă voi bucura de fiecare chip zâmbitor, mă voi bucura de tot ce îmi place să văd şi să ascult, mă voi bucura de mine, pentru că eu sunt cel mai frumos dar al vieţii mele.

Bucură-te şi tu, prietene pentru ceea ce sunt. Nu alunga nimic din ce m-a creat şi vezi azi la mine. Nu alunga nimic din ce te-a creat şi eşti. Haide, dă-mi îmbrăţişarea gândurilor tale, zâmbeşte în cel mai frumos curaj împreună cu mine. Strigă-ţi dorinţele, ştii că şi eu, şi tu, şi noi toţi ni le putem îndeplini. Trăieşte doar imaginile care te reprezintă, aminteşte-ţi doar ce te-a împins mai departe, către reuşită, către succes, aminteşte-ţi că eşti unul dintre luptătorii vieţii şi ai spiritului. Ai probleme? Vor trece. Au trecut. Ai speranţe? Nu s-au terminat, Dumnezeu ni le-a dăruit ca să putem renaşte din noi înşine, pentru noi.

De azi, va fi în fiecare zi un nou timp, un nou început. De mâine, va exista ieri şi ce va fi doar la timpul prezent. În acest prezent, mă iubesc pe mine. El este infinit. Voi mai reuşi să fac multe. Pentru că uite, simplul fapt că am scris şi mi-am spus toate astea, tot ce am citit, tot ce a-ţi citit,
mă duce spre fericire, spre extazul împlinirii mele, care este, care va fi, tot ce s-a aşternut aici, prin mine, este dovada că totul e posibil.
( Fragment din PRIBEAG PE DRUMUL VISELOR,  autor eu. Cine dorește cartea în România comanda online AICI: WWW.BIBLIOTHECA.RO  și cine locuiește în Italia mă poate contacta în privat pe Facebook sau amelicovici@gmail.com și i-o trimit cu autograf în română sau după preferință, tradusă în italiană. )

Reclame

About melicovici

Scriitor rebel din Targoviste stabilit în Italia, non conformist, popular și foarte pasionat de scris și socializare.

One response »

  1. Te imbratisez „cu gandurile mele”, imi „sitrg dorintele „in speranta ca se vor implini ,am „renascut” cu vointa lui Dumnezeu . Multumesc ,Adi ! Speranta nu moare niciodata ,trebuie doar sa gandim mereu pozitiv ! Felicitari ! Scrie ca o faci din suflet si toate sunt pornite din sincerele si adevaratele tale trairi ! Doamne ajuta !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: