RSS Feed

Marea Britanie se destramă, nu Europa. Brexitul și neștiința englezilor pot provoca o criză economică mondială

Posted on
Marea Britanie se destramă, nu Europa. Brexitul și neștiința englezilor pot provoca o criză economică mondială

2d7c08db-9d87-43ce-921f-513acca86f7e-2060x1236

Ce înseamnă Brexit? Naționaliștii englezi se bucură. Referendumul organizat de guvernul condus de conservatorul David Cameron a dus la un rezultat istoric și nedorit pentru Uniunea Europeană: S-a votat pentru ieșirea Marii Britanii din Uniune. Ce înseamnă asta? În primul rând, cred că un „Gică-contra” mai puțin. Oricum englezii au fost mai mereu „pe invers” și plini de ei. E de bine? Financiar nu, pentru că sunt pe locul doi ca și contribuție la bugetul UE, după Germania. Moral da, ăștia chiar au pus mereu condiții de rasă tip „ariană”, mai ales în urmă cu ceva luni când naivul Cameron se bătea cu pumnii în piept că a obținut facilități care oferă statut privilegiat Marii Britanii, încălcându-se astfel vreo 25 % din regulile UE. Ei, englezii, mereu s-au considerat mai deștepți decât restul lumii. O minciună, câtă vreme analfabetismul englezesc a dus la concluzia și nu o dată că Budapesta ar fi capitala României sau că ficatul e în locul inimii. Vorbim despre un popor mai mândru decât îl duce realitatea, în istoria contemporană. Dar asta nu înseamnă că nu au o cultură extraordinară ori că nu au calități de excepție. Idioți precum Farage au profitat de setea de putere a lui Cameron, care pentru a câștiga alegerile acum vreun an, a promis referendum, neștiind nici el exact că va fi groparul Imperiului Britanic.
Durează vreo doi ani, pentru început, ruperea UK de UE. Și apoi alții, de renegocieri comerciale. Până atunci, efectele deja se văd: Bursele lumii au început să dea semne de schimbări radicale în cotații. Lira sterlină e în cădere liberă. Românii care doreau să muncească în Marea Britanie vor să trebui să se reorienteze către alte locuri. Doar rezidenții pot dormi liniștiți.
Brexit înseamnă un precedent periculos. Estimez că va urma o criză economică mondială mai mare ca toate celelalte din istorie. Va mai urma și separarea Scoției și Irlandei de Nord de Regatul Unit care deja nu mai pare unit. Dar englezii, prea mulți dezinformați și fără discernământ, nu vor resimți asta decât atunci când nord-irlandezii și scoțienii vor decide să uite de Anglia, prin voința lor, în alte referendumuri.
Nu vreau să mă gândesc la scenarii negre dar e greu de evitat. Marea Britanie a devenit Mica Britanie. Poporul din Anglia, manipulat de toți imbecilii eurosceptici, a înghițit otrava. Când vor vedea cum le scade venitul anual, cum nu mai pot emite pretenții prin Europa și cum vor fi izolați, abia atunci se vor întreba ce se întâmplă.
Românii care consideră că Brexitul confirmat nu ne afectează viețile se înșeală amarnic. Iar oameni competenți, pregătiți, au spus clar că Europa trebuie să rămână unită. Va crește șomajul întâi în Marea Britanie apoi în alte țări, datorită undei de șoc ce va provoca MAREA CRIZĂ ECONOMICĂ MONDIALĂ a secolului 21.
Winston Churchill, vânzătorul de țări către MOscova bolșevică la finalul celui de Al Doilea Război Mondial, a venit cu ideea unei comunități economice europene între Franța și Germania, acum zeci de ani. Apoi, a aderat și UK. Astăzi, David Cameron se poate considera GROPARUL Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, nu al Europei. Uniunea Europeană se va zgudui din temelii dar nu se va desființa.
Eu am scris aici câteva păreri despre aiureala numită Brexit. Englezii și galezii și-au dovedit prin vot limitele și nostalgia, scoțienii și nord-irlandezii, nu. Nostalgia pentru că englezii încă se mai visează pe vremea reginei Victoria. E adevărat că sunt membri și aliați NATO dar dați-mi voie să mă îndoiesc că principiul „toți pentru unu, unu pentru toți” va funcționa în cazul în care alt individ, numit Vladimir Putin, va decide război. Oricum are un „frate” tot naiv și deconectat de la realitate peste ocean: Miliardarul și periculosul pentru pacea lumii, Donald Trump.

Și un detaliu de final: Inteligența englezilor și a tabloidelor din încă existentul Regat e sub semnul întrebării. Iată de ce: Au ajuns fraierii din Anglia să creadă că e rău la ei și datorită maneliștilor români care fac averi în UE în mod suspect. Păi dacă maneliștii sunt problema îngâmfaților englezi, și nu terorismul, războaiele etc, atunci despre ce vorbim?

P.S. Sper să mă înșel în tot ce am spus. Chiar m-aș bucura. Timpul va decide, peste câțiva ani.

Reclame

About melicovici

Scriitor rebel din Targoviste stabilit în Italia, non conformist, popular și foarte pasionat de scris și socializare.

20 responses »

 1. Ce se intimpla cu cei care lucram si platim taxe ???

  Apreciază

 2. Din ce stiu eu nimic, pot sta linistiti cata vreme lucreaza legal

  Apreciază

 3. Pai romanii si-au luat tara inapoi in 2014, deci la o adica se pot intoarce in tara fara probleme.

  Apreciază

 4. Suntem contra ca suntem hamalii lor , e tara lor au dreptul sa decida ceea ce fac … Nu e Romania sa depinda de banii UE sau ai emigrantilor… bravo LOR !!!

  Apreciază

 5. Nu Cameron a decis sa faca acest”Brexit” ci Regina Elisabeta i a impus cand a inceput noul mandat, nu stiu din ce informatii aveti cele spuse dar cele cerute de la Europeni au vrut sa faca britanicii sa se razgandeasca.

  Apreciază

 6. Nestiinta englezilor poate provoca 😉 pentru ca, in propozitia data, cuvantul ‘nestiinta’ este subiectul, ca parte a propozitiei, ci nu ‘englezilor’
  Am deschis link-ul sa citesc continutul, dar dupa citirea intregului titlu, nu mai chef sa observ si alte dezacorduri. Saraca Limba Romana (ma scuzati ca nu am diacritice).

  Apreciază

 7. Avocatul Poporului

  Mai Melicovici, de unde stii tu atata politica? Tu chiar stii ce inseamna ca UK sa nu mai fie in UE? Stii de fapt ce inseamna UE?
  UE inseamna Statele Unite ale Europei, care au obiectiv clar de a face un fel de economie Europeana si sa aduca o moneda unica in Europa, euro. Tu ai vazut ce inseamna Euro in Europa? Tu stii ca toate statele actuale , Italia, Germania, Spania, Grecia erau mult mai prolifice si aveau o economie mult mai buna inainte de Euro?
  Si pentru noi Romania, ce a insemnat UE? Legi bagate pe gat de Brussel, distrugerea economiei romanesti si a produselor romanesti.

  Nu mai fi tu atat de naiv ca UE o sa o duca rau. Eu am stat de vorba cu englezi care toti au zis ca inainte de 1975 ( cand au facut ei referendum sa adere la UE) o duceau muuult mai bine decat acum. Asa ca nu mai face tu speculatii ca vine Criza Mondiala. Criza e facuta de banci cu un scop clar, de a sclavi omenirea si de a-i face datornici.
  Asa ca tot blogul asta al tau e cam de 2 bani.
  E o frica aiurea de a ta in necunostinta de cauza!
  Pound-ul oricum vroiau sa il scada la valoarea Euro ca sa introduca fortat Euro in UK.
  Si aia din Nordul Irlandei de ce au votat majoritar pt UE, ca aia sunt saraci lipiti, la ei economia e inexistenta, toti vin in England sa lucreze ca de altfel cum si scotienii vin tot in England sa lucreze ca la ei nu e nimic.

  Apreciază

 8. Diana, „brexitul si nestiinta” pot provoca…e la plural deci e corect. Nu critica fara sa stii

  Apreciază

 9. Foarte corect gandit articolul. Real!

  Apreciază

 10. Pentru Diana

  Se vede ca nu cunosti gramatica. In titlu ai subiect multiplu ( cine provoaca? cazul nominativ) Brexitul si nestiinta pot provoca iar englezilor este atribut ( in cazul genitiv a cui nestiinta? a englezilor) care determina nestiinta.

  In rest sunt de acord cu tine, saraca limba romana cu asa vorbitori romani!

  Apreciază

 11. draga Diana, subiectul este: Brexitul și neștiința

  Apreciază

 12. Nu stau de mult în UK (8 luni) dar pot să zic ca de englezoi e numai GURA și mai putea să spun că sunt niște „pussies” sub acoperire. Și-au emnat ce meritau, istoria cumva are grijă de toți. Mai dă-i în p*m 🙂

  Apreciază

 13. Cum reușești să notezi ceea ce visezi?
  Ești dus cu pluta. Și las-ne cu imperialismele și propaganda vestică

  Apreciază

 14. Dincolo de miza uriașă pentru Uniunea Europeană, rezultatul a fost în realitate o lovitură de bursă colosală, un remake al anului 1992, acea vinere neagră în care George Soroș a reușit să câștige printr-o abilă speculație bursieră 10 miliarde de lire sterline, devalizând astfel Banca Angliei.
  Vom afla probabil în zilele care urmează cine sunt adevărații câștigători ai votului pentru ieșirea din UE a Marii Britanii, și cât au reușit să câștige din această ieșire.
  Cert este că la acest moment cotația bursieră pentru UK este în scădere, moment foarte bun pentru ca rechinii cu buget de achiziție să cumpere la preț mic pentru a vinde peste o lună la preț mare.
  Ce se va întâpla concret însă cu Marea Britanie ?
  Pasul 1: rezultatele referendumului vor fi validate, iar Guvernul va fi împuternicit de către Parlamentul Britanic să înceapă negocierile cu Uniunea Europeană în vederea ieșirii din Uniune.
  Pasul 2: Parlamentul Britanic va vota un pachet de legi (deja în dezbatere de câteva luni bune – semn că rezultatul era așteptat) privind circulația cetățenilor UE pe teritoriul Marii Britanii, dreptul de muncă, investiții, comerțul internațional și european. Se va reveni la acordurile bilaterale, cu diferența că acestea nu vor fi încheiate cu fiecare țară europeană în parte, ci de către Marea Britanie cu Uniunea Europeană ca entitate de sine stătăroare. Acordurile vor fi semnate net în favoarea Marii Britanii, care își va prezerva rolul de centru economic al lumii. În schimb, vor fi cenzurate drastic acordurile privind aplicarea hotărârilor Curții Europene precum și hotărârile privind emigrația și cotele obligatorii de refugiați. De asemenea, Marea Britanie va scăpa de obligativitatea achitării contribuției financiare la bugetul Uniunii Europene, fapt ce va da peste cap toate calculele Băncii Centrale Europene și va duce la prăbușirea euro. Ca urmare, pe trmen mediu și lung, lira sterlină va crește mai mult decât înainte.
  Pasul 3: Marea Britanie va tempera excesele tehnocraților de la Bruxelles, lucru ce nu poate fi decât benefic, deoarece aceștia nu mai reprezintă de multă vreme interesele și voința cetățenilor europeni.
  Pentru toate aceste motive, salut ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, căci ea va avea prea puține implicații asupra dreptului la liberă circulație al persoanelor și mărfurilor pe teritoriul Angliei, însă va tempera aroganța liderilor europeni, care impuneau măsuri sinucigașe în domeniul economic și cel al emigrației.

  Astfel, pentru a preântâmpina destrămarea Europei, arhitecții Noii Ordini Mondiale de la Bruxelles vor trebui să își tempereze eforturile de distrugere a culturii și civiliației europene și să ia măsuri reale și eficiente de securizare a granițelor europene în fața invaziei musulmane ce are loc sub pretextul migrației refugiaților.
  Este șansa europenilor ca această Uniune să devină o uniune a europenilor, pentru europeni, și nu doar un experiment internațional de anihilare a identităților naționale.
  Una peste alta, Brexitul reușit al britanicilor este un pas înapoi pentru agenda arhitecților Noii Ordini Mondiale, iar dacă exemplul britanic va fi urmat și de alte țări, este posibil să asistăm la o renaștere economică a Europei.

  Desigur, sunt și multe îngrijorări referitoare la Justiție. Sunt unii care se tem că dacă UE se va destrăma, reforma în justiție din România, care a liniștit atâția și atâția politiieni corupți se va sfârși iar România se va întoarce la epoca iliesciană a controlului Justiției de către politic.
  Personal nu împărtășesc acest scenariu, în opinia mea Justiția din ROmânia nu a fost niciodată independentă cu adevărat. În trecut era controlată de politicienii neo-comuniști din ROmânia, în timp ce în prezent Justiția răspunde la comenzile politice ale serviciilor secrete și prin intermediul acestora, la comenzile centrelor de putere din SUA și UE, lucru la fel de rău și de injust în esență.

  Apreciază

 15. Eu sper ca esti „avocatul” unui popor mic si pe cale de disparitie, sa nu ii chinuiesti prea mult cu asemenea comenarii inepte. Nu inteleg de ce Cameron mai pierde timpul, sa organizeze urgent un nou referendum si sa-i dea ei afara pe capusele de scotieni si nord irlandezi care sug pretiosul lor sange albasru englezesc 🙂

  Apreciază

 16. Bun găsit și mulțumesc tuturor pentru comentarii. Am dar drumul după moderare inclusiv unora care au intrat să citeasca acest articol doar ca să jignească, să îmi demonstreze că au mari lacune în ceea ce privește respectul opiniei altuia, buna creștere și chiar cei șapte ani de acasă. De exemplu o „mare personalitate mondială” îmi dă lecții de gramatică, deși e scris foarte corect ce a exemplificat. O persoană frustrată și care nu are ce face, probabil. Altul, care își spune Avocatul Poporului, mă amuză teribil când mă întreabă de când știu eu politică. Dintotdeauna, domnule, sunt perfect, mă pricep la toate, puneți o dorință ca să pocnesc din degete și hopus-pocus, ți se împlinește după ce te moderez 😀 Blogul o fi de doi bani dar nici cu educația ta și felul în care te adresezi nu mi-e rușine. Cu oameni care intră pe un blog simplu și vorbesc cu ochii închiși, România are toate șansele să rămână în urma civilizației. Am aprobat inclusiv comentariile răutăcioase pentru a se vedea mai bine oglinda prostiei, frustării și involuției educative a unora, care tot prin copaci au rămas, după cum comentează. Dar punem stop la prostie măcar aici. Iar pe blogul meu, măi domnule care mi te adresezi cu „măi Melicovici”, scriu ce vreau, în acord cu legea și dreptul la libera exprimare. Nu îți convine, stai jos: Nota DOI la comportament.
  Cât despre celelalte comentarii dar și parțial din ale obraznicilor care au intrat aici doar să arunce cu noroi, în persoane cu care nu au stat de vb. în viața lor despre viață și consecințe, nu pot decât să dau dreptate parțial, în dezacord pe ici pe colo. Până la urmă, nimeni nu știe ce va fi dar cu părerea nu e interzis nimănui să își dea. Dacă scriu despre subiecte diferite de cărțile și poeziile mele, asta nu înseamnă că sunt priceput la politică, vorbind serios acum. Oricum așa, pentru cultura unora (unde au grave lacune), eu sunt și jurnalist online social-media și dacă am scris o grămadă de aiureli ca toți alții, în schimb nu sunt nici antenist, nici băsist, nici vândutul cuiva. Iar în ultimul an am avut pe platformele social-media aproape 2 milioane de cititori unici. Un om deștept știe să verifice. E gratis.
  Cât privește Brexitul, spun că e și vina celor din Bruxelles, care nu prea au știut să gestioneze orgoliile naționale ale țărilor UE și așa am ajuns aici. Ar mai fi multe de spus. Pentru moment, comentariile neobrăzaților nu le voi mai aproba, decât dacă vor fi constructive, civilizate și în cunoștință de cauză despre persoana mea, așa, pe viu, nu prin bârfe mioritice. Un salut călduros tuturor cititorilor mei educați, inclusiv acelora care au știut să se adreseze corect și civilizat aici. Pe curând.

  Apreciază

 17. melicovici, nu merita ! Atia-s Romanii si nu se vor civiliza nici in viitorul apropiat ! https://racoltapetru6.wordpress.com/2015/07/21/zeflemeaua-camil-petrescu/

  Apreciază

 18. Dobos Viorica !

  Nu va mai dați cu presupusul !!!

  Apreciază

 19. Asta este un post stupid cu anumite adevaruri ici colo. NU stiu de unde sau cine l-a informat pe autorul acestui post dar sunt numai aiureli. In primul rand UK nu o sa iasa din EU pt ca nimeni nu isi va asuma sa semneze acea hartie. Si acm au resimtit putinul din consecintele care vor fii daca vor iesi.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: