Flux RSS

Uite ce mai fac eu, mulțumesc de interes unora

 

Bine v-am regăsit în 2018! Dacă să zicem prin 2006 când m-am apucat de scris pe  bloguri era o situație, în ce mă privește, prin 2010 ea s-a mai schimbat. Însă din toamna anului 2012, din vina mea în sens pozitiv adică, a avut loc adevărata metamorfoză personală, cu o rapiditate neașteptată și la o vârstă nu tocmai tânără. Mai exact, de la 45 de ani am renăscut. De fapt, cine a urmărit blogul meu mereu ori va intra în arhiva lui, va vedea toată evoluția mea de când am făcut blogul acesta. Mai avusesem altul pe blogspot înainte dar l-am șters.

Am văzut în premieră mii de locuri, din țară sau din străinătate, unele mergând pe jos, altele cu avionul, plimbări sau evenimente. Nu detaliez. Oricum, astăzi trăiesc într-o altă țară, sunt foarte mulțumit și evident, nu uit de unde am plecat. Însă nu mai am în sânge naționalismul ăla exagerat, pentru că nu-i așa, viața te maturizează și îți oferă posibilitatea să cunoști și alte lumi și locuri. Îmi iubesc țara de origine și consider că pentru ea am făcut destule și benevol, sufletește adică, fără să știe tot mapamondul ci doar vreo câteva sute de mii de oameni de peste tot.  Iar nu detaliez. Numai că datorită unora, cunoscuți mai vechi sau nu, voi da un răspuns cu toată plăcerea la întrebări de genul Ce mai faci, cum o mai duci, știți voi, din astea.

Păi fără răutatea de altădată, poate nu doar datorită mie, fără naivitatea de altădată și fără lipsa de experiență de viață de altădată, astăzi, sunt în primul rând mai puțin conflictual tot ca altădată. Sau deloc. Îmi văd de cărțile mele, deja am publicat vreo 10 cu aia tradusă cu tot.  M-am mai izolat dar nu de de lume ci de prejudecăți și interacțiuni fără rost. Cel mai recent am publicat un al doilea volum de versuri, intitulat Povestea ultimilor pași, apărut prin Editura Singur.  În el am adunat sensibilitățile mele, e micuț dar e scos cu inima. Dincolo de toate aceste vorbe simple, vă spun că mi-am creat o lume a mea și a celor cărora le place frumosul. Acolo mi-am concentrat toate energiile pozitive, așa că cele negative sunt în faliment total. Mă refer la pagina mea principală de pe Facebook, cea oficială, adică ADRIAN MELICOVICI SCRIITOR-BLOG DE SUFLET.  Și chiar e de suflet, să știți. Deja am peste 10 000 de fani. Nu sunt mulți dar nici așa puțini. Nu postez doar ce scriu eu ori gândurile mele, ci și despre arta și cultura universală, începând cu cea românească. Nu uit marii români ai vremurilor și creațiile lor. Nu uit nici să trimit mereu gânduri bune fanilor mei începând cu banalul Bună dimineața și terminând cu urarea de seară bună. Mă axez doar pe lucruri frumoase, port cu mine românii merituoși din istorie sau contemporaneitate și postez întotdeauna fotografii relevante. Aia e lumea mea unde sunt cel mai fericit și din care pregătesc deja viitorul roman.

Mai simplu spus, acesta e răspunsul: Mă ocup cu pagina de care v-am zis, în ea veți fi și mândri că sunteți români, că tot e la modă vorba asta dar eu nu o spun cu ironie și veți fi poate și încântați să vizitați lumea și Blogul de suflet de pe Facebook al scriitorului rezident în Italia, pe nume Adrian Melicovici.

Locuiesc într-o comună, un orășel, na, la poale de munte și alături de colinele cu vița-de-vie pentru prosecco. Iar la deloc mare distanță e Veneția și mai aproape Marea Adriatică. Trăiesc în plină liniște, în mijlocul pitorescului, departe de balamucul urban și pericolele cotidiene de acolo, între oameni respectuoși și cu pagina de care v-am zis, cărțile ce le scriu și împlinirea sufletească pe care singur mi-o dăruiesc. Că cea mai grea așteptare e uneori după tine însuți.

Până la alt gen de postări, din alea de nișă cum se zice sau din călătoriile mele prin locuri frumoase ori cu fragmente din ce mai scriu eu, vă îmbrățișez și vă invit iar aici, cu un clic și să îmi deveniți fani. Că e treaba aia cu care m-am lăudat că e ocupația mea de suflet din momentul ăsta: ADRIAN MELICOVICI SCRIITOR-BLOG DE SUFLET.

 

 

About melicovici

Scriitor rebel din Targoviste stabilit în Italia, non conformist, popular și foarte pasionat de scris și socializare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: