Flux RSS

Galerie foto! Sau ce se află pe unde trăiesc eu, minuni turistice și natura sălbatică protejată

Posted on

Italia, provincia Treviso. Cine vine în zona unde locuiesc eu, indiferent de anotimp, are ce vedea. Nu ai nevoie de averi ca să descoperi orice loc frumos pe lumea asta. Îți trebuie doar voință, sensibilitate și un simplu acoperiș deasupra capului. Eventual și o sticlă  cu apă rece, că sigur vei avea nevoie la drumeții. Eu pot spune că plec în „concediu” prin împrejurimi. Într-o singură zi pot vedea cât într-o lună și pentru asta nu am nevoie de bilet de călătorie întotdeauna. Doar de un weekend, ori o duminică, ori o zi liberă. Sunt zeci de locuri superbe iar Revine Lago este unul dintre ele. Localitatea Revine este la numai 12 km de mine. Străjuită de 2 lacuri superbe și naturale, Revine Lago și Santa Maria, așezarea este formată din 3 sate: Lago, Santa Maria și Revine. În spatele ei, munții, care duc spre alte ținte turistice ce îți taie respirația, până dincolo de 1800 metri altitudine. În zilele cu cer senin, poți vedea Veneția, deci până spre 65-70 km distanță.

Dar să revenim la cele două lacuri. Ambele sunt vizitate cel mai mult în perioada de vară, mai ales iulie-august. Ai parte de tot ce dorești: Itinerarii de jur-împrejur pe drumuri unde turiștii sau doritorii de drumeții în natură trăiesc la cote maxime frumusețea naturii. Cărările sunt bine întreținute de cei responsabili, nu lipsesc copacii cu umbră, salciile de pe marginea apei, locurile de agrement, pescarii. Poți face plajă, grătar, te poți  odihni pe băncuțele special amenajate, poți vedea rațele sau pe cei care se aruncă cu parapanta, poți spune că ai nimerit la vreme de căldură înăbușitoare în cea mai plăcută umbră. Cele două lacuri sunt străjuite inclusiv de o natură sălbatică, bine protejată și acolo răcoarea din miezul zilei de vară e și mai și. Bate vântul ușor, vezi munții în plan apropiat, lacurile, bicicliștii care se avântă voios pe alei, nenumărați vizitatori de toate vârstele. Lacurile Revine și S.Maria sunt despărțite de un foișor de lemn și un canal micuț. Oriunde privești, ai totul: Natura, relaxarea, loc de baie, plajă, mers pe jos, terenuri de sport, plimbări cu barca, munții unde poți urca cu un autoturism bun. La numai câteva zeci de kilometri se află Marea Adriatică iar spre locul unde locuiesc eu mai sunt Castel Brando, Ristoro Carmine, Traseul Fiadora, Basilica veche de 9 secole Abbazia, Passo Boldo, unde șoseaua montană șerpuiește superb, în urcare… și multe altele. Însă așa cum am spus, astăzi am povestit puțin despre Revine, așezarea celor două lacuri străjuite de munți. În localitate, mișună turiștii și arhitectura e aceeași de secole, case din piatră cu ferestre înguste. Pe urmă terase, baruri, alte trasee. Nu e un loc aglomerat, e chiar cool pentru cine vrea ceva pe sufletul său. Este locul meu preferat însă nu singurul. Pe viitor vă voi mai arăta câte ceva din alte părți. Urmăriți mai jos câteva fotografii făcute astăzi de mine cu mobilul, motiv pentru care îmi cer scuze dacă nu e calitatea imaginilor optimă. Vă îmbrățișez și să auzim de bine.

P.S. Dacă vreți, mă puteți urmări și pe pagina mea oficială de Facebook dând un simplu like pe butonul ÎMI PLACE  de pe Adrian Melicovici scriitor-Blog de Suflet.

Promovare turistică: Firmele sau persoanele care vor să le fie promovate țintele (Destinațiile) turistice, cu tot ce oferă ele, mă pot contacta pe amelicovici@gmail.com Astfel, locul turistic de care se ocupă va fi cunoscut mult mai mult. 

About melicovici

Scriitor rebel din Targoviste stabilit în Italia, non conformist, popular și foarte pasionat de scris și socializare.

One response »

  1. Multumesc ,Adrian ,pentru aceste ganduri si cuvinte izvorate din trairi personale. ! Imaginile intaresc cele spuse si sunt , cu adevarat , incantatoare .Ma bucur ca esti binecuvantat de asemenea creatii divine !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: