Flux RSS

Pe unde trebuie s-ajung pentru următoarea mea carte. Citește, citește-mă și-n roman te vei citi

etna_2045-10-00-26-6398

Deseori, scriu la roman sau chiar pe blog, aici, ascultând „Balada pentru vioară și orchestră” de Ciprian Porumbescu. Pentru că se potrivește cel mai bine stărilor de început ale multora dintre noi, urmate de mulțumirea de mai apoi, acolo unde ne-am împrăștiat ca niște fire de praf, aparent neînsemnate. Și totuși, nu-i așa. Suntem niște oameni, ca toți ceilalți și merităm o poveste a noastră, a tuturor. Această poveste împărțită la milioane de semeni, o înconjoară pe cea principală, imaginată de mine, cu mai mulți ani în urmă. Sfârșitul acelei povești năucitoare dintre doi adolescenți, secondată și ea de lucruri și fapte care s-au întâmplat cu adevărat, continuă în cartea la care scriu de la finele lui 2016. Un roman. Unul pe care mi-l doresc a fi cel mai bun din toate câte am scris. La anul, va fi publicat cel în limba română, prin toamnă, cel puțin așa doresc și pentru asta trebuie să grăbesc lucrurile până nu îmi dispare inspirația și posibilitatea de a mă documenta la fața locului. Adică trebuie să mă deplasez, în limita sponsorizărilor,  care sponsorizări sper să apară mai substanțial, de exemplu, pe niște vulcani, cum ar fi Etna, în Israel la Ierusalim,  pe via Dolorosa, adică drumul pe care Iisus a mers de la judecată spre răstignire. Să simt cele 14 opriri ale Crucii care duc spre Biserica Sfântului Mormânt din Cartierul Creștin, cunoscut ca și locul unde a fost îngropat și unde a înviat Mîntuitorul Iisus Hristos. Pe Muntele Ghetsimani, la situl  arheologic Tzipppori. În orașe europene, în mijlocul diasporei. În România, la niște case memoriale, etc. 

Am cerut pe rețelele de socializare și nu numai, sprijin financiar și logistic, pentru a putea acoperi cheltuielile necesare. Adică: Deplasarea mea la fața locurilor pentru a mă putea documenta, inclusiv în zone cu risc ridicat, cheltuieli de echipamente, traducere, mediatizare, cheltuieli pentru a mă deplasa către conaționalii din lume. Romanul meu este inspirat din cifra ȘAPTE  și acest cuvânt nu va lipsi din titlul final al cărții. Cum nu  vor lipsi nici experiențe unice, privirea în ochii și sufletele celor care au fost de acord și chiar au dorit să devină parte a unui roman plin de suspans și de personaje reale, cu poveștile lor cu tot. Nu faceți greșeala să credeți că va fi o carte fără cap-coadă ori religioasă. 

Descrierea romanului, pe scurt:

Zeci, chiar sute de fapte și întâmplări reale s-au petrecut de-a lungul secolelor. Mă voi deplasa acolo unde voi putea și dacă voi avea cu ce. Oamenii acestui pământ au fost martorii unor fenomene naturale, religioase, culturale, sociale, dintotdeauna.  Cu o muncă de documentare supraomenească, pe viu, voi merge acolo unde doar așa poți înțelege și scrie. Cititorul trebuie să simtă că ai fost acolo, că ai văzut, că ai riscat, că l-ai înțeles.

Așadar, romanul are ca punct de pornire o poveste formidabilă, a cărei continuare se întâmplă din momentul în care Marele Val se crezuse că i-a acoperit pentru totdeauna. Un alt punct, tot de pornire, aș spune eu, este interesanta cifră 7. Povestea de iubire dintre cele două personaje este acompaniată de ecourile mileniilor trecute, încă de la începuturi. Atunci când a fost lumea creată, conform Bibliei. Atunci când eram încă toți nevinovați. Lupta nevinovăției cu vinovăția de mai târziu, este un alt subiect al cărții. În timp și spațiu, se întâmplă fenomene și drame, transformări istorice și culturale, cuvintele mai marilor lumii nu lipsesc din replicile așezate în dialogurile dintre personajele cărții și nu numai. Invocarea cifrei 7, poate fi înțeleasă și ca o dimensiune a perfecțiunii de existențe a câte șapte nu știu ce lucruri, întotdeauna, în viața noastră. Pildele, religioase ori nu, au adus în existența fiecăruia dintre noi întrebări și evoluții firești, contra unor involuții morale nefirești.  Scene de suspans ori din domeniul social ne au pe toți actori. Însă iubirea nu lipsește niciodată, sentimentală sau pentru aproapele nostru. Diaspora românească va juca un rol important, aproape fiecare român din străinătate, se va recunoaște în carte. Ideea e că se vor recunoaște și mulți alții, de alte naționalități, motiv pentru cartea va fi publicată și într-o altă limbă.

Rolul educativ și informativ al romanului:

O să fiu și „șmecher”, în sens pozitiv. Cartea va putea fi citită de oricine, inclusiv de tineri. Va fi și comercială, și psihologică, educativă, socială, emoționantă.  Pentru că în acest roman am de gând să ridic la maxim nivelul înaintașilor români ale căror citate le căutăm cu sete deseori și le postăm. Fără un Marin Preda, Petre Țuțea, George Coșbuc, Dimitrie Cantemir, Nicolae Bălcescu și mulți, mulți alții, introduși între poveștile cărții, nu se poate. Fără evenimentele istorice și adevăruri de unde înțelegem dramele și suferințele lumii, nu se poate lega mesajul principal al romanului, pe care îl veți înțelege doar atunci când va fi publicată și când o veți putea citi.

Să recapitulez, mai simplu:

O poveste dintre 2 persoane trecute prin multe, imaginată de mine, este înconjurată de-a lungul cărții de toate celelalte povești, în care ne vom recunoaște mulți și vom recunoaște multe. Scenele de bucurie sau de suspans, au loc în locurile unde am fost și unde trebuie să ajung. Iubirea, istoria, cultura, stările noastre, se vor aduna într-un roman cursiv, cu de toate, însă nu enciclopedic. Este complex, e adevărat, însă promit un roman pe care  puțini îl vor lăsa din mână după apariție. Evident, nuanța de mândrie românească, prin exemple strecurate, nu va lipsi.

Mai fac un apel pentru cine dorește să sprijine tot efortul de scriere și documentare al cărții, recunosc că sunt și contratimp un pic. Suma necesară realizării romanului depășește 15 000 euro, poate chiar 20 000, pentru că pot să apară și probleme neprevăzute. Toți sponsorii, indiferent de sumă, vor fi nominalizați pe coperta interioară a cărții, ca un fel de mulțumire și reclamă pentru deținătorii de firme.  Dacă vrei să ajuți la scrierea acestei cărți, dă clic pe DONEAZĂ PENTRU URMĂTOAREA MEA CARTE.  Mulțumesc.

About melicovici

Scriitor rebel din Targoviste stabilit în Italia, non conformist, popular și foarte pasionat de scris și socializare.

2 responses »

  1. Doresc să citesc unul din romanele publicate.Nu am citit nici unul până acum.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: