Eu sunt un leneș și n-am nicio scuză, pentru faptul că mă tot codesc să trimit texte cu proză din mine pentru revista Itaca. Am pierdut termenul impus de 1 iunie, asta e. Oricum redactorii revistei mă pot prelua oricând, dacă au ceva interesant de cules vreodată de pe la mine, fără să îmi mai ceară acceptul, nu-i bai.
Însă am o veste bună, pentru cei care vor să fie în pas cu timpurile. O iau oficial: A apărut o nouă editură pentru carte electronică și audio, la Dublin. Se numește, sper să nu greșesc, Itaca Publishing House. Aveți grijă, că nu se publică orice aiureală aici, colectivul editurii este unul al naibii de exigent și ține la calitatea scrierilor. Așadar, talentul, pasiunea, scriitura bună, primează. Și profesionalismul. Evident, nu lipsesc îndrumătorii destul de competenți.
După cum știți, Doria Șișu și Viorel Ploeșteanu, sunt niște neastâmpărați. Adică se ocupă de mai mulți ani de editarea revistei Itaca, unde autori din diaspora apar publicați, prin grija lor și a colectivului redacțional. După un început greu, au ales alt început, mai greu, adică demararea concursurilor de poezie și proză Peregrinări, după care Distincțiile Revistei Itaca- Cartea anului. Am fost la Dublin, în 2016, să îmi ridic un trofeu însă mai important este să știți că acolo se află o mână de oameni pe care scriitorii din străinătate se pot baza.
Noua editură, Itaca Publishing House, este al nu știu câtelea început, mai greu decât toate. Aici e vorba de posibilitatea multor autori să publice sub format eBook și audio. În pas cu timpurile, cărțile sunt citite ori ascultate tot mai mult și sub această formă. Nu este nevoie să mai amintesc faptul că de exemplu, 20% dintre cititorii din America, sunt amatori de lecturare online sau audio. Așadar, puteți deveni scriitori sau poeți cu acte în regulă, cum se spune, prin intermediul editurii despre care tocmai ați aflat.
La închiderea ediției, vorba știrilor: Nu uitați că de la Itaca, prima oară pe .com apoi pe .eu echipa care face toate aceste minuni, a creat un ditamai site-ul, unde enorm de mulți scriitori din diaspora, că e pentru ei doar, au pagini personale, puteți afla despre ei și realizările lor. Acel site se numește Bibliotecadiaspora.eu și unul dintre bibliotecarii de serviciu este Viorel Ploeșteanu.
Ca să fiu mai formal, redau aici emailul primit de unde simplu și iute aflați adrese și detalii: