Povestea unui succes: Gabriela Donckele, dincolo de reflexie

Evoluția româncei a fost aproape meteorică. Dacă prin anul 2017, se bucura și tot cu pasiune de munca tradițională, acum își dezvoltă personalitatea și abilitățile, în 3 planuri: Manager pentru dezvoltarea proiectelor/afacerilor în Network, poezie și chiar politică.

În urmă cu 5 ani, pe data de 26 octombrie 2017, s-a trezit că îi alunecă pământul de sub picioare. În vremea aceea, muncea ca bucătar în două restaurante. Problema ei s-a repetat până în aprilie 2018. Aceeași problemă de sănătate a devenit cronică și de nerezolvat pentru medici. Și-a luat viața în mâini și a hotărât să își schimbe viața, luând decizia să intre într-un sistem de produse naturiste, fapt care i-a oferit oportunitatea să se reechilibreze psihic și fizic. Așa a ajuns Gabriela Donckele să se implice cu multă stăruință și muncă asiduă în proiecte Networking.

După ce a izbutit să ajungă sus, pe culmile bunăstării și tot mai bine din punct de vedere al sănătății, Gabriela, care se află în Belgia de peste 20 de ani, a decis să își facă cunoscut un hobby. Sensibilitatea și profunzimea femeii din ea au ajuns file de carte despre care veți mai auzi și încă foarte curând. Poezia Gabrielei Donckele îndeamnă înainte de orice la reflexie. Ea transmite pentru toți cei din jur mesaje, care nu fac nimic altceva decât să optimizeze cititorul și omul din fiecare, nu neapărat doar pe cei pasionați de poezie.

Poeziile poetei din Belgia stăruie în transmitere asistată de o empatie care surprinde plăcut. Surprinde oameni pe care nici nu îi cunoaște sau o cunosc, de cele mai multe ori. De exemplu, în poemul Pe aripile tale m-am lăsat, ea descoperă o altă lume, citată ca frecvență în posmodernismul său personal. Rezonează cu întreg universul prin valsul său înălțător. Descoperă câtă iubire avea de oferit și de care nici nu știm mulți dintre noi că am putea să o oferim în jur. Puteți reflecta și mai bine vizionând clipul aici.

Până la urmă, nimic nu este de neoprit, în viziunea poetei. De fapt, Gabriela Donckele își povestește prin mărturisiri din interiorul ei, viața anterioară, prezentă și chiar viitoare. Face o punte admirabilă între stări, decretând frumos toate astea prin titlul poeziei Dacă tu crezi că s-a terminat. Vizionare pe Youtube, aici.

Sursa noastră este iubirea, transmite poetic Gabriela. Nu vorbim despre o alinare a rănilor interioare sau de ce nu, fizice ci de o vindecare clară. Sursa vindecării de tot și toate suntem noi înșine. E bine uneori să ne rătăcim dinadins și să ne lăsăm pradă plutirii. Pentru că nu ne vom scufunda, dimpotrivă, dacă descoperim la unison că iubirea ne reflectă sufletul și că învinge toate barierele existente pe lumea aceasta. Așa că poeta a decis să denumească una dintre poeziile sale Iubirea vindecă rănile cele mai profunde. Puteți asimila mesajul ei poetic, asistat de o muzică relaxantă de excepție, chiar aici.

Despre Gabriela Donckele se poate scrie mult mai amplu și poate chiar o carte biografică, cu câte a îndurat și cât a luptat pentru sănătatea sa dar mai ales pentru țelurile ei: Transmiterea unor mesaje de suflet pentru toți oamenii. Succesul personal care a purtat-o către momentul actual, pe care merituos și-l trăiește, face din ea o altă rază de lumină și speranță, anume să ducă prin toate metodele de bun simț și cu toată inima, îndemnul ei mai departe. Un îndemn care o poziționează tot mai convingător într-o mare de gânduri ca și ale sale. Unește inimi lângă inimi și suflete lângă suflete. Deschide orizonturi negativiștilor, pesimiștilor și îi transformă în cei care și-au adus aminte că speranța e veșnică, deodată cu iubirea.

Este o persoană altruistă, deloc egoistă, dăruiește din ea nu doar poezie dar și stări de bine, de încredere, de vise și mai ales de liniște interioară care încă, multora le lipsește.

Celebrul lider spiritual Dalai Lama, a spus: Să fii optimist nu înseamnă că ești orb în fața realității. Ci înseamnă că rămâi motivat să găsești soluții la orice probleme ar apărea iar cunoscutul Thomas Friedman a spus: Pesimiștii au de obicei dreptate iar optimiștii de obicei greșesc, dar toate marile schimbări s-au datorat optimiștilor.

Ei bine, după ce am vizionat câteva montaje pe Youtube cu poezia Gabrielei, am înțeles că niciodată nu duce la greșeală optimismul. Schimbarea doar atunci intervine. Și încă una decisivă, în orice viață, cam asta ne spune Gabriela Donckele. Așa că Gabriela, îți mulțumim.

Articol semnat de Adrian Melicovici

Adrian Melicovici este un scriitor român și jurnalist online, stabilit în Italia. A publicat mai multe cărți de proză și poezie, iar ultima apariție editorială semnată de el, romanul șapte, poate fi comandată de aici.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s