C.V.-ul meu, fara sau cu diacritice :D

Sau ceva in genul asta.

In fine, sa fac un exercitiu de memorie. Absolvent al liceului Voievodul Mircea din Targoviste, studii drept la Universitatea SPIRU HARET din Bucuresti, perioada 1994- 1999. Diploma de manageriat luata prin 2003, atestat de limba engleza care nu ma incanta cu nimic si asa mai departe…

In presa scrisa sau online, din anul 2000.

Debut ca reporter special la MORENI MAGAZIN, bilunar fondat de Adrian Stanga.

Redactor coordonator la saptamanalul MUNTENIA EXPRES din 2001 pana in 2002, redactor sef Adrian Stanga. Impreuna cu el am realizat festivalul interjudetean MORENI 2002, in colaborare cu Fundatia Culturala Phoenix.

Tot in 2002, alaturi de A.S. am realizat la postul OTV, in luna martie, emisiunea ATAC IMPOTRIVA LIBERTATII PRESEI.

2003-colaborator la Opinia Damboviteana, redactor sef Mircea Cotarta.

Pe 14 februarie 2006 apare cel mai longeviv local din Moreni, ORIZONT EXPRES, unde cica am fost redactor sef. Publicatia poate aparea oricand, din nou, dar nu ma tin curelele si nu mai am timp de tampenii. Ramane de vazut.

Pe 10 octombrie 2007 apare pentru prima oara in serial primul meu roman ECOURI DIN SODOMA SI GOMORA, la New York, in ziarul NEW YORK MAGAZIN, director Grigore Culian, fost basist al trupei Romanticii, care s-a perfectionat la New York Times.

Pe 11 decembrie 2009, apare primul meu roman in varianta tiparita,ECOURI DIN SODOMA SI GOMORA prin Editura INDEPENDENT FILM din Bucuresti, mai intai la Targoviste si pe 17 ale aceleasi luni la Bucuresti, Libraria Mihail Sadoveanu.

Pe 10 iunie 2010 apare al doilea roman al meu, la Targoviste, prin editura BIBLIOTHECA, intitulat NOAPTEA DESTINELOR ocazie cu care sunt invitat si acceptat ulterior ca membru in SOCIETATEA SCRIITORILOR TARGOVISTENI, presedinte prof. Mihail Stan. Apoi am inceput sa imi postez poeziile si proza, partial si in cenaclul Amprente Literare de pe reteaua „ning”condus de Cristi si Geanina Lisandru.

In perioada 2008- 2010 am pastrat periodic colaborarea cu ziarul INCOMOD, saptamanal targovistean, care astazi apare sub format online la adresa www.incomod-media.ro., director Adriana Raceanu, redactor mereu sef, Nelu Obagila. La inceputul anului 2011, am inceput colaborarea cu portalul dambovitean de stiri PUNCT.INFO.RO , redactor sef George Manea denumit ulterior Damboviteanul.com.

Intre timp, am publicat online nenumarate poezii, in reviste electronice sau pagini de profil, eseuri, materiale jurnalistice, etc.

Pe 18 octombrie am izbutit sa obtin CEL MAI LUNG INTERVIU POSTEDEMBRIST  de la marele istoric in varsta de 94 de ani prof. dr. Neagu Djuvara, pe care il voi face public in intregime cand o sa am chef. Partial este redat in filmul despre care veti citi mai jos.

In data de 30 noiembrie 2010, a avut loc premiera filmului produs de mine, artistic documentar, TARGOVISTE, CETATEA MISTERELOR, in regia lui Marian Irimia Guzi, muzica Nick Fellucci. Proiectul filmului a fost initiat de mine.
In vara anului 2011, apare la Editura Bibliotheca volumul meu de poeme COLT DE CER.

In 22 martie 2012 lansez romanul NOAPTEA SPERANTELOR, unde la lansare au fost prezentate si cateva personaje reale ale cartii.

In 12 decembrie 2012 finalizez expeditia interculturala SPERANTA UNUI VIS  prin care am parcurs pe jos din Targoviste la Roma, Italia,  2200 km.

In 2013 pe 6 iunie lansat la Targoviste a 5-a mea carte,  PRIBEAG PE DRUMUL VISELOR  in dubla varianta, romana si italiana apoi m-am stabilit in Italia prima lansare a aceleiasi carti avand loc in 20 iulie 201 3 la Arezzo. Sunt singurul scriitor din lume care scrie o carte dupa ce a mers pe jos jumatate de continent. In 30 martie 2014 acelasi roman, L-am lansat la Sacile, cu participare romano-italiana masiva și Bruxelles, 6 martie 2016, Paris, 28 mai 2016, San Dona di Piave, Italia, octombrie 2016, Cervignano iar Italia, 2016 etc.

În anul 2015, public pentru prima oară un roman peste granițe,  SECRETUL URIAȘULUI 160, o poveste inspirată dintr-un fapt real care s-a petrecut la Moreni între anii 1929-1931, varianta în limba română, prin editura italiană Espressioni di Marca Aperta. A fost prezentat și prin Paris și Bruxelles și Dublin.

Am colaborat cu revista italiană Marca Aperta unde am promovez tara, evident, România și lunar sau bilunar munceam să fac revista România TA Diaspora ( Intrerupta in 2019, scuzati), în ediție digitală, o publicație care vorbea frumos despre țară și românii de pretutindeni și unde sunt ajutat de autori, scriitori ori jurnaliști din mai multe orașe europene.

În anul 2015 am publicat romanul clasic SECRETUL URIAȘULUI 160  prin Editura  Espressioni di Marca Aperta, dar în limba română. Cu acest roman am câștigat la Dublin, Irlanda, DISTINCȚIILE REVISTEI ITACA- cartea anului 2015,  trofeul adicătelea la secțiunea proză.

În anul 2016 am republicat romanul ECOURI DIN SODOMA ȘI GOMORA, Editura Singur, iar în 13 octombrie 2016, am lansat oficial chiar în Penitenciarul Mărgineni, romanul LANȚURI, tot prin Editura Singur, bazat pe o poveste reală despre un deținut român condamnat la moarte în anul 1979 pentru triplă crimă dar și despre lanțurile noastre, pe care fiecare le-am avut la un moment dat dar nu le-am văzut. În toamna anului 2017 am publicat al doilea volum al meu de versuri, intitulat „Povestea ultimilor pași”, Editura Singur.

In 2020, republicare, editia III, a romanului Ecouri din Sodoma si Gomora, la Editura Zven din Targoviste.

Am lansat și prezentat proiectul Speranța Unui Vis sau cărțile mele în Europa astfel: Italia- Arezzo, Sacile, San Donà di Piave, Festa Popoarelor și alte orașe italiene. În 2016 la Bruxelles, ( Belgia, 6 martie), Paris, Franța ( 28 mai), Dublin, Irlandda (cu ocazia înmânării trofeului pe care l-am câștigat, în 16 iulie), Spania, zona Andaluzia.

V-a placut acest C.V. nonconformist? Daca da, atunci transmit multi pupici vizitatoarelor si sincere strangeri de mana vizitatorilor.

P.S:  SCUZAȚI ABSENȚA DEASĂ A DIACRITICELOR, IDEEA E CĂ ABIA ÎNVĂȚAM SĂ UMBLU PE CALCULATOR CÂT AM FĂCUT ACEST BLOG, CU DESTUI ANI ÎN URMĂ.

Bye bye…

51 de gânduri despre „C.V.-ul meu, fara sau cu diacritice :D

  1. impresionant cv…
    si mie mi-ar placea tare mult sa scriu pt o revista online,sau cum o fi ea.
    sper sa scot si o carta candva..deocamdata sunt mica..am abia 24 de ani 😛

    multa bafta :*

    Apreciază

  2. Andrei Pavel: ai chef de „joace” in miezul noptii…ma amuza o chestie, mai tii minte cand iti ziceam pe Netlog acum vreo doi ani sau 3 ca vreau sa public o carte? Si am publicat-o…cand am venit la TGV si apoi alta si filmul…nu-mi vine sa cred…asta nu e cv man, e nebuneala curata:D

    Apreciază

  3. Sonyhub:da, l-am scos, a avut loc si premiera pe 30 noiembrie 2010. Cand va cumpara vreo potentiala tv drepturile de difuzare o sa il vada mai multa lume. Munca echipei mele nu se difuzeaza gratis, nici daca ar dura sa asteptam un client o suta de ani.

    Apreciază

  4. Impresionante comentarii. Trebuie sa admit si invidia ce m-a cuprins vazând admiratoarele ce ţi-au scris. Tare, foarte tare, se pare că romanele prind bine la public…tot respectul!!! 🙂

    Apreciază

  5. nu mai am cuvinte,,,,,sunt multi ani de cand nu am mai vb,de pe atunci mi-am dat seama ca o sa-ti realizezi visul pe care-l aveai..esti superb,te pup…aurelia salutari din grecia

    Apreciază

  6. I-auzi, ce brodeala…si eu la fel!!! Pe 30 ak deja o sa fie gata prima adica e deja dar nu e la mine in mana ( vol de versuri) si pe urma al treilea roman 🙂

    Apreciază

  7. Activitate bogata, talentat si cu succes rasunator . Asa sa te tina Dumnezeu ! Abia astept sa merg in tara sa cumpar tot ce gasesc scris de Adrian Melincovici . Sincere Felicitari !…pt tot ce faci.

    Apreciază

Lasă un comentariu