Expediţia ” Speranţa Unui Vis „

10372286_1413251795624883_1838913114554906775_nSperanţa unui Vis este o expediţie proiect intercultural care a avut loc într-o primă etapă în toamna anului 2012. Astfel, pe acest blog, în arhiva sa pe lunile octombrie-noiembrie-decembrie 2012, veţi găsi materiale scrise din timpul acestei expediţii interculturale româneşti, singura de acest gen din lume. Prin ea, subsemnatul a parcurs pe jos drumul de la Târgovişte la Roma între 9 0ctombrie şi 12 decembrie 2012.
Proiectul a continuat prin publicarea romanului document Pribeag pe drumul viselor tradus şi în italiană cu denumirea adaptată ERRANTE SUL CAMMINO DEI SOGNI.
În a treia etapă a proiectului Speranţa Unui Vis a fost creată revista de promovarea a românilor şi mai ales a celor desrădăcinaţi după plecarea lor în străinătate, cu denumirea România TA Diaspora. Aici pagina de Facebook a revistei.
Presa italiană, regională sau provincială dar parţial şi cea românească a relatat despre toate acestea, atât cât s-a putut dar niciodtă suficient.
Urmăriţi aici pagina Speranţa Unui Vis unde veţi afla toate amănuntele. De adăugat că Spăeranţa Unui Vis este o iniţiativă PRIVATĂ  fără sprijin de natură politică, deci argumentul proiectului expediţie este mai ales redarea încrederii românilor în ei înşişi acolo unde se află şi buna comuniune cu popoarele ţărilor unde există comunităţi de români.
Va avea loc şi o a patra etapă, prin întoarcerea expediţiei dar cu o caravană mai mare şi sub formă simbolică, toate detaliile la vremea lor.


 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s