Azi, aniversarea Alexandrei din Feleacu, alias Fata din spatele cortinei. Detalii fără represalii :P

Astăzi este o zi mai specială așa, nu neapărat pentru mine. Ale din Feleacu, alias Alexandra, personaj real în romanul Fata din spatele cortinei, își aniversează ziua de naștere. Vârsta este una înfloritoare și a tinereții care continuă, de aceea nici nu v-o spun. Așa cum continuă și inorogul din carte să se apropie de ea, cu cheile lacătului fericirii, pe care le va arunca undeva, ca să nu se întrerupă cumva, visul.

Se spune că timpul trece repede dar de data aceasta, el a rămas pe loc, pentru totdeauna. Ca și povestea parțial reală a cărei protagonistă este. La mulți ani, Alexandra!

Ne uităm uneori în amintirile noastre mereu prezente și uite că în somnul unei iubiri magnifice, personajul Grig le visează și pe cele viitoare! Apoi, în nopțile ei, Ale visează la rându-i acest vis inspirat chiar de ea. A rămas acolo, definitiv, între paginile unei cărți la care am scris cu tot sufletul, marcat de personalitatea și farmecul unei femei dintotdeauna luptătoare. Am dat glas unor ecouri, care se războiesc frumos între ele, am dat viață vieții (E un non sens ca exprimare dar mie îmi place). Am dat cuvântul unor voci interioare care l-au însoțit mereu pe personajul Grig, în rațiune, în adevăr și în neobișnuita iubire. Iar când Italia pe care a vizitat-o în premieră i-a rămas în inimă, oaspete fiind la noi acasă și pe bune, atunci am reactivat trovanții, pietrele care cresc și ele cu adevărat în pitorescul Feleacu. Ei au preluat grija vocilor interioare, protejând pașii celei care a suportat adevăruri deloc ușoare, mai multe paralizii sau semiparalizii, reale și ele, într-o bătălie despre care puteți afla mai multe răsfoind romanul Fata din spatele cortinei, a cărei copertă-față reprezintă un desen conceput și muncit chiar de Ale, nopți în șir. Au intrat în jocul meu, ca scriitor al ei preferat și partidele de „șah relațional” care s-au desfășurat fără să existe vreodată un învingător.

Alexandra este foarte cunoscută la Feleacu și respectată, apreciată, pentru simplitatea și discreția ei, practic un om normal ca mine și ca voi. Alexandra a ajuns astăzi să reprezinte un mesaj primordial, care spune că fiecare ființă, suferindă sau nu, merită să trăiască indiferent cât, fericită. Și să moară tot așa.

Ale este cea care a mai pus prin ea însăși Feleacu pe hartă și mai mult și în finalul cărții care deja a ajuns în bibliotecile mai multor cititori.

Puternica personalitate a lui Ale, niciodată strigată, doar remarcată, aduce atunci când o cunoști mai bine, mai ales ca femeie, un optimism și o alinare totodată a celor care au uitat să mai spere și să mai zâmbească. Femeia blondă cu părul așezat în fel și chip peste tâmple, are un caracter care provoacă și atrage. Este și inspirație de pilde la nesfârșit pentru cei care o iubesc sau…o doresc. Fără rațiune și nevinovată naivitate, fără vise mereu ascunse în spatele multor cortine, femeile nu ar putea să fie mai bine ele înșile în vise și năzuințe. Sunt multe de spus. Însă prefer să mă opresc aici, pentru că despre o persoană excepțională cum este Ale, nu poți cuprinde ușor tot ce ai avea de spus sau de visat. Așa cum alții ar avea de spus despre altcineva mult îndrăgit. La mulți ani, Alexandra! Te iubim toți necondiționat! – Clipul promo și detaliat al cărții unde este Ale personaj, aici: https://www.youtube.com/watch?v=46sDS7wsj-I&t=107s

Achiziția romanului AICI: Fata din spatele cortinei sau cei din zona Clujului pot merge direct la editura Ecou transilvan din municipiu, strada Horia 60, parter. La rubrica contact de pe site-ul editurii Ecou transilvan găsiți numerele necesare ptr. a suna înainte eventual, ca să fiți siguri că găsiți pe cineva acolo. Sau mai direct: Persoana contact

Nadia Baciu FărcaȘ Str. Horea, Nr. 60, Ap. 4
Cluj Napoca, jud Cluj
Telefon: 0364 730.441
Mobil: 0745 828.755
GPS: 46.781067, 23.587385
office@edituraecou.ro

Lasă un comentariu