Nu te mai speria că ți se întâmplă asta, omule drag

descarcare-1 Niciunul dintre noi nu scapă de așa ceva, oricât ar fi de sănătos, realizat, împlinit. Ați înțeles, nu veți citi vreun fragment de prin cărțile mele. E ok, am blogul acesta de atâta timp că mă mir și eu de câte aiureli am postat pe el. Ce vreți, eram mic. În sfârșit, intru în subiect. Nostalgia. Toți avem nostalgii într-o anumită privință. Toți am vrea să mai fie acel timp din nu știu ce an. Să-l retrăim. Ne vrem copii, ne vrem liceeni, ne vrem tineri, ne vrem timpul înapoi. O să folosesc câteva clișee de care unii vor fi mulțumiți, alții plictisiți. Unul ar fi acela că viața nu iartă. Altul că viața merită trăită. Altul că speranța moare ultima. M-aș opri la al doilea. Da, viața merită trăită și nu doar la 10 ani, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80 etc. Toată merită trăită. Majoritatea oamenilor se tem de trecerea anilor. La 20 de ani nu se văd la 50 de ani, la mai mulți nici atât. Dacă îmbătrânești, crezi că nu vei mai fi fericit. Vei fi o persoană bolnavă, cu funcțiile corpului slăbite, abandonată și așteptând moartea. Nu trebuie să gândească nimeni așa. Pesimismul nu e o soluție. Iar frumusețea nu e veșnică, cea fizică. Aia interioară, da.

Nu te mai speria că trec anii, că deja ai sărit de 40, 50, 60, 70 etc. Alții trec în neființă prin accidente, războaie, calamități, boli grave și așa mai departe. Din păcate, sunt mulți oameni care suferă, deși nu sunt bătrâni.

Așadar, nu te mai speria, mă repet, că trec anii. E frumos să fii o mătușă, un unchi, un bunic, o bunică, e frumos să privești în ochii copilului copiilor tăi. E frumos să devii înțelept, să spui povești, să asculți o muzică, să te ții cu pumnii strâns de toți anii pe care-i mai ai de trăit.  Știu și recunosc că nu m-am exprimat convingător cum îmi doream. Oricum, părerea mea e că și la 100 de ani dacă ajungi, tot copil ești în sufletul tău. Pentru că ai deja atunci o colecție de nostalgii la care te gândești cu plăcere. Dar dacă nu ajungi la o anumită vârstă, nu te mai poți bucura nici măcar de multele amintiri frumoase ale existenței tale.  Asta e, nu suntem nemuritori, fizic vorbind. Și nici nu murim de două ori. Măcar pentru asta ar trebui să nu ne mai speriem, nici eu, nici tu, omule drag, că trec anii repede. Cu cât ni-i umplem mai mult, cu atât trecerea timpului va fi altfel. Nu te mai speria că vei îmbătrâni, că ți se întâmplă asta! Ce câștigi? Nimic. Folosește cât poți darul lui Dumnezeu, cât vei trăi: Viața!
Articol scris pentru pesimiști. Pe curând!

Nu te mai speria! Fiecare vârstă are frumusețea ei. Avantajele sau dezavantajele ei.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te aștept și pe pagina mea publică, să îmi devii fan, clic pe Adrian Melicovici scriitor-Blog de suflet

Detalii complete despre următoarea mea carte, un roman, AICI.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s