Ca-n orice relație care se respectă

 

Reguli-simple-pentru-o-relatie-de-durata

Relațiile sunt de mai multe feluri. O iau ca la școală: Relații de prietenie, de colegialitate, diplomatice, de rudenie zic și hai că ajungem la chestiunea din începuturi dată ca să fie prea mereu greu încercată, dragostea. Prin zicerile biblice ori biserici sau în opinia lumească a moralei se mai zice că familia este ceva mișto, tot moral, unde se unesc un El și o Ea, apar copii deseori, bucuria de început, plictiseala cotidiană, monotonia datorată moralismului radical și pot să mai povestesc o mie de brașoave sau aiureli pe chestia asta. Și inevitabil apar certuri, fie că vorbim despre o relație de iubire, familie, concubinaj, amanți, etc. Dar dacă locuiesc împreună, cu sau fără acte, se presărează cu multă sare și piper viața de zi cu zi sau nu mai există pic de dinamism. Mai toți trecurăm prin asta. Zici prima oară, vai te plac, ești o minune, te vreau, te ador, atenții, flori, mesaje, emoticoane, filmulețe, poezie și primele nopți sub clar de lună sau în vreun hotel cu cameră matrimonială și patul de te incită cât cuprinde. Ca-n orice relație care se respectă. Apoi mergi la o distracție în timpul liber, dansezi, stai frumos de mânuță cu celălalt, uneori dă bine și la impresia artistică ori publică, e real sau de fațadă însă inimile alea două totuși rămân unite. Ca-n orice relație care se respectă.

27904691_m

Apoi începi să îl cunoști pe celălalt tot mai bine, unele chestii parcă zici că nu îți mai plac, el e puturos, ea face mâncare sau nu e genul, oboseala, seară și somn în doi fără alte picanterii ca la început, după un jurnal de televiziune ori un film sau un deja plictisitor Măruță și bla bla bla așa că noi doi, dormim, parcă tot îmbrățișați deși fiecarea pe partea lui de pat: Ca-n orice relație care se respectă. Da când vezi și proști fără maniere și privești jumătatea aleasă iar ai chef de trăiri și clipe, pupături pasionale în săruturi care zău că nu îmbătrânesc niciodată. Și de ce nu, iar îmbrățișarea, deși aoleu, mă doare spatele, muncim, sau am mers mult azi, am stat mult în picioare, pantofii mă strâng, hai la duș și să vedem și facem ceva frumos. Din nou. Că doar e altă zi. Ca-n orice relație care se respectă.

Dimineața nu îți mai găsești ceva ce folosești, unde ai pus-o, ba e colo, e de la mama, ba e de la magazin, încruntări, ba pe-a mătii, ba pe-a lui tactu, treci aici, vezi că abia am scuturat, tu vezi că abia am spălat mașina, nu mai fumăm în ea, au sosit facturile, griji în doi, ca-n orice relație care se respectă, unde pleci așa pătat, schimbă cămașa, încheie-mi fermoarul la spate, mai încet nu așa, mulțumesc, piaptănă-te cu ăla negru, ia șervețele, încuie ușa, descuie ușa, mai încet că doarme copilu, iar s-a ars becul, mâine suntem liberi, unde mergem, ca-n orice relație care se respectă? Mergem la Lidl că e mai ieftin, ba la Panorama, ba la Benet, ei nu, hai la Eurospar că acolo are ceaiuri, ai monedă de parcare, am da, merge și aia românească de 50 de bani, bravo, dă mâna, pup băiatu, pup fata, ce fain, ca-n orice relație care se respectă. Unde e telecomanda, nu aia, ailaltă de la modem, nu vreau meci, ba eu nu vreau crime, hai că am căzut la pace, pe pachetul Cinema e un film cu unii care au și ei năbădăi. Ah, au trecut anii, dar suntem aici, ne iubim, nu o mai spunem repetat ca la început dar o simțim mai profund, că îndrăgosteala s-a transformat în iubirea aia matură și de neclintit. Și s-a făcut iar dimineață, oprește tu alarma la ceas, ai făcut cafea, bravo, deschide tu fereastra, așa, să stăm aici în bucătăria asta luminoasă, să ne intre soarele noii zile în viață și dacă plouă să aflăm din nou că așa e în anotimpul sufletelor noastre: Mereu vremuri schimbătoare cu noi doi aceeași, care știm ce vrem, care mergem pe același drum, care ne certăm și împăcăm că de aia a lăsat Dumnezeu pe pământ doi isteți, să se adune după ce au fost împrăștiați unul în căutarea celuilalt. Ca-n orice relație care se respectă.

Iar ai ars mușamaua, ai pătat fața de masă, nu freca gresia așa că se zgârie, udă florile, du-te naibii cu stresul ăsta, ba du-te tu, ba hai încoa că le rezolvăm noi, ca-n orice relație care se respectă. E Crăciun, e Anul Nou, e Ziua Îndrăgostiților, e Dragobete apoi martie, mărțișoare, Paște, vară, mare, pune gheața în congelator, trebuie mâine pentru lada frigorifică, mamă ce trafic, toți se duc la răcoare, acuși e august, ah, am mers 100 de kilometri și am uitat sandvișurile, lasă dracu Facebook-ul ăla, bravo, vai ce peisaj mișto,e uimitor, am ajuns sus la 3000 metri altitudine, nimeni nu mai e ca noi, dă să te pup, ca-n orice relație care se respectă.
Și s-a făcut alt an. Și-n toate iubirile cu năbădăi dar durabile, se rezistă 😀 că oameni suntem și ce e în suflet bine presat acolo rămâne. Dansăm iubito? Unde, în casă, că doar nu suntem la vreo petrecere…da, în casă…ai dreptate, casa noastră e timpul și dragostea și mărunțișurile și certurile și superbele împăcări și realizările în doi, ăsta dans. Nu ne interesează ce e în jur, e frumos și nimic nu trece peste noi doi. Nici măcar timpul. Noi doi, vom fi mereu, ca-n orice relație care se respectă, da, dar canapeaua aia e de la mama, aha, scaunul e de la măta, pe asta mi-a luat-o tata, ba bibeloul ăla e de la fractu, băi ia fă-te cum te știu și hai să ne trăim fericirea. Ca-n orice relație care se respectă. De acord, hai!

2 gânduri despre „Ca-n orice relație care se respectă

Comentariile sunt închise.